ratatouille met rundvlees
- Frans, Ovenschotel
- 60-120 min.
Romertopf recept
Ingrediënten 4 recipe.people
2 uien1 rode paprika
1 groene paprika
1 aubergine
1 courgette
3 tomaten
400 gr magere runderlapjes
zout, versgemalen peper
1 eetlepel bouillonpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels oregano
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
Benodigdheden
romertopfoven niet voorverwarmt
Voorbereiding
Vul een bak met koud water, zet de Romertopfschaal en deksel onder water en
laat ze ca 15 minuten staan
Bereidingswijze
Pel intussen de uien en snijd ze in ringen.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in
stukken. Was de aubergine en de courgette, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
Snijd de aubergineplakjes in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Snijd het vlees in blokjes van ca 2 cm en bestrooi die met zout en peper.
Neem de Romertopfschaal en de deksel uit het water en leg de ui, paprika,
aubergine, courgette, tomaat en het vlees in de schaal.
Strooi er het bouillonpoeder, het knoflookpoeder, de oregano en de rozemarijnnaaldjes over.
Maal er peper boven en schep alles goed door elkaar.
Leg het deksel erop en zet de Romertopf en een koude oven.
Verwarm de oven op 225 C en laat het ratatouillemengsel in ca 1 1/2 uur
(gerekend van het moment dat de oven op temperatuur is) gaar worden.
Neem de schaal uit de oven en verwijder het deksel.
Serveertip
lekker met macaroni.