High Beer voor Vaderdag

  • Fusion, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2017
  • High Beer voor Vaderdag

    High Beer voor Vaderdag

    High Beer voor Vaderdag

Perfecte combi van bieren en hapjes om je man, vriend of vrienden mee te verrassen ( waarom staat er bij gelegenheid of feestdag wel moederdag en geen vaderdag trouwens ? , bbq ook nog steeds niet, maar goed )
leuk detail, of niet dat er steeds meer vrouwen ook aan een high beer doen.
90 % van te voren klaar te maken , laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Alle bieren x 4 flesjes

Pau­la­ner Hefe weissbier met crostini van aardappel met tonijnmouse & ossenworst speciaal
1 blikje tonijn
8 zwarte olijven zonder pit 2 el kappertjes
4 aardappelen (middelgroot, niet kruimig )
50 gram geraspte gruyère kaas
1 eetlepel crème fraîche
kies je favo slager en haal je lekkerste ossenworst, 200 gram
pot piccalilly
potje kappertjes
1 tl selerie zout
2 el. roomkaas naturel
alleen het vocht uit de pot piccalilly, duw alles door een zeer fijne zeef.
vers stokbrood

Texels Skuum­kop­pe met yakatori sate
Een kwart liter kippenbouillon (blokje)
8 eetlepels zoute japanse sojasaus
8 eetlepels Sake
6 plakjes verse gember
4 knoflookteentjes, geplet
2 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels honing
1 theelepel wasabi
1 theelepellimoensap
1 theelepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
Maizena en water
Sesamzaadjes, naar smaak
kipdij filet bio, 2 stuks per stok. in 2en gesneden. wordt dus 4 flinke blokken per stokje.

Chi­may Trap­pist blue met bacon strips en champignons
16 grote champignons / of 5 portobello,s
pot bechamelsaus k&k ( of zelf maken : blanke roux van 50 gram boter , 50 gram meel, 500 ml. melk )
150 gram bleu d'auvergne. blauwschimmelkaas
2 tenen knoflook.
6 plakken dikker gesneden gekookte ham
4 takjes peterselie.
panko
50 gram bruine suiker
30 cl. chimay blue ( je hebt dus extra flesje nodig )
1 tl knoflook pasta
1 tl cayenne peper
12 streaky bacon plakken ( gebakken )

Westmalle trippel met mini pita lamsshoarma :
700 gram goed gekruide shoarma van je Turkse slager
12 mini pita broodjes
stronkje andijvie in dunne reepjes ( geen gewone sla, je hebt een bittertje nodig , gebruik anders rucola )
4 el tomatenblokjes uit blik uitgelekt
je favo knofsaus , ik heb Yild­riz Turk­se sho­ar­ma­saus &| Turk­se knof­look­saus

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kommen
oven
grilpan
etc
oh en een fles opener en wat bij passende glazen .

Bereidingswijze

Pau­la­ner Hefe weissbier met crostini van aardappel met tonijnmouse & ossenworst speciaal :
crostini van aardappel met tonijn mouse
Kook de aardappelen in de schil
Snij de aardappelen als ze gaar zijn (niet schillen) in schijfjes van een kleine cm dik
Laat ze afkoelen
Verwarm je oven voor 210 c
maal de tonijn met de olijven en crème fraîche tot een grove mouse , voeg dan de kappertjes toe. ( niet meer malen)
Smeer dit mengsel over de schijfjes aardappel en strooi er de geraspte gruyère overheen.
Leg de schijfjes op een platte ovenschaal (ingevet of op wat bakpapier) en zet ze gedurende 10 tot 15 min. in een hete oven (210 ?€" 220 graden)
serveer warm
tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème:
maal 1 el. kappertjes met het selerie zout fijn in een blender.
hak de ossenworst grof, spatel het kappertjes mengsel er doorheen.
meng het vocht van de piccalilly met de roomkaas,
schep wat worst op een stuk stokbrood , met daarop een ruime tl. roomkaas, decoreer met 2 kappertjes per broodje.

Texels Skuum­kop­pe met yakitori sate:
Verwarm in een pannetje de kippenbouillon, de sojasaus, sake, honing, rijstazijn, citroensap, de bruine suiker, de wasabi, de sesamolie, de fijn gehakte gember en de fijn gehakte knoflook.
dit mengsel tegen de kook aanbrengen en dan het vuur laag zetten. Laat 10 minuutjes, met deksel op de pan, langzaam garen. De saus moet iets inkoken.
Maak van maizena en wat koud water een glad papje. Roer dit maizena mengsel door de warme sojasaus in het pannetje. Blijf enkele minuten roeren tot de saus zich gaat binden. Zet dan het vuur uit. zeef de saus , de knof en gember hebben we niet meer nodig.
verwarm de pan , we gaan niet marineren, maar bestrijken tijdens het bakken.
bestrijk 1 kant met de saus , bak 2 minuten , bestrijk de andere kant bak weer 2 minuten, herhaal dit voor beide zijden nog een keer.

Chi­may Trap­pist blue met bacon strips en champignons :

blancheer de champignons 2 minuten, laat goed uitlekken en dep droog met keuken papier.
hak de ham, peterselie, knoflook & steeltjes fijn ( niet te )
verwarm de bechamelsaus en voeg daar de bleu d'auvergne aan toe , blijven roeren totdat er een mooie
gladde saus is onstaan.
verwarm de oven voor op 175 graden.
vul de champignons met het ham, peterselie, knoflook & steeltjes mengsel.
doe in elke champignon genoeg saus tot net onder de rand, afdekken met het kruidenpaneermeel.
+/_ 8 tot 10 min. in de oven.
voor de portobello variant, gebruik dus de vijfde om op te snijden, dit ter vervanging van de steeltjes.

beer strips the fast way
meng de suiker, het bier knof en peper tot een mooie stroop.
smeer de strips ruim in aan beide zeiden ( gebruik een knijper aan de bovenkant, smeert makkelijker )
verwarm je oven op 190 graden, smeer de gril rooster in met wat olie leg de strips erop ( lekbakje is misschien handig ) en bak +/_ 8 min. draai af en toe om, denk erom, de bacon is al gaar, dus mag niet te lang.
laat goed afkoelen voor serveren.

Westmalle met mini pita lamsshoarma:
bak de mini pita af volgens verpakking
verwarm de shoarma op laag vuur en laat eigen vet verliezen , zet vuur hoger en bak voor ongeveer 5 minuten, voeg tomaten blokjes toe zet vuur hoog en roer bak nu nog 2 minuten .
vul de broodjes met wat andijvie , en vlees, serveer sauzen apart.





Serveertip

Heb je zelf een favoriet bier en wil je daar wat lekkers bij , gooi het maar even in de comments

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 06-06-2017

concept bestaat al een tijdje , zijn door alle verschillende bieren natuurlijk heel veel mogelijkheden voor

gitta_b avatar
gitta_b 06-06-2017

leuk concept!

hans3333 avatar
hans3333 06-06-2017

geen idee , lekker is het wel :)

oncookingterms avatar
oncookingterms 06-06-2017

High quality dit ! :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten