PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2017
  • PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

    PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

    PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

  • PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

    PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

    PORTOBELLO-CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, PIJNBOOMPITTEN EN ZUIDERSE KRUIDEN

Italiaans recept als onderdeel van een Italiaanse  BBQ .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g Solo ( boter )
1 teentje knoflook
4 el peterselie
0.5 tl grof zeezout
350 g runds/varkensgehakt
2 el verse tijm
2 el verse rozemarijn
1 sjalot
1 ei
100 g geroosterde pijnboompitten
4 grote portobello-champignons
1 el Solo Vloeibaar ( boter)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 829,94 kcal
Koolhydraten 11,25 g
Eiwitten 26,66 g
Vetten 74,51 g

Bereidingswijze

Bereid de Solo-kruidentopping:
- Doe de boter in een kom. Pel en snipper de knoflook en hak de peterselie fijn. Voeg ze toe aan de Solo. Meng alles goed met een vork en kruid met peper en grof zeezout.

-Doe het gehakt in een kom.
-Ris de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes,hak ze fijn met een scherp mes en meng ze onder het gehakt.
-Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en voeg ze toe aan het gehakt.
-Pel en snipper de sjalot fijn en meng hem samen met het ei onder het gehakt. Roer goed om en kruid af met peper en zout.

-Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Wrijf elk champignonhoedje in met Solo vloeibaar.
-Schik ze met de uitholling naar boven op een schaal en verdeel er het gehaktmengsel over.
-Laat de champignons op een matig hete barbecue in twintig minuutjes gaarbakken.
-Werk net voor het opdienen af met een lepeltje van de Solo-kruidentopping.

Bron

solo open kitchen

Serveertip

Is je BBQ-vuur te heet? Leg de champignons op een grilschaal aan de zijkant van je barbecue, zo kunnen ze rustig bakken tot het gehakt voldoende gegaard is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten