+++++BOERENKOOL - BONENSTOOF MET BRAADWORST

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2017

Vervang de boerenkool in dit recept eens door
Italiaanse cavolo nero (palmkool). zak 200 gram
Deze palmkool is steviger  van structuur en
sterker van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 teen Knoflook
=240 gram Scharrelbraadworst (schaal)
=1 eetl.Olie.
=2 tl.gedroogde Rozemarijn.
=2 blikken Tomatenblokjes (a 400 gram)
=300 gram Boerenkool (zak)
=1 blik jonge Kapucijners (800 Gr.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
HAPJESPAN*
VERGIET*

Bereidingswijze

1.Snijd de knoflook fijn.Verwijder het vel van de worsten.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut.
Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 minuten.
Duw het vlees in stukjes met een houten lepel. Voeg de
rozemarijn,Tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed
door en stoof met de deksel op de pan 20 minuten op
laag vuur.
2.Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet of onder
koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan aan de
boerenkoolstoof en warm 3 minuten mee.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bron

Allerhande.

Serveertip

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm op laag vuur.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten