1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. +++++INDISCHE GEHAKTBALLEN+++++

+++++INDISCHE GEHAKTBALLEN+++++

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2017

Ingrediënten 4 personen


=50 gram ongezouten Pinda's.
=3 eetl. Ketjap Manis.
=500 gram half-om-half gehakt.
=1 Ei, = 2 tl. Sambal-Oelek.
=1 teentje Knoflook
=4 eetl. Seroendeng. [geroosterde
Kokos met Pinda's]
=25 gram Boter.


Verder heb je nodig


KOM*
Koeken-of Braadpan.Indische gehaktballen


Gehakt op zijn Indisch...met een krokant laagje
seroendeng !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Hak de pinda's grof. Leg het brood [ zonder korst]
in een diep bord en besprenkel met de ketjasp.. Doe
het gehakt met het ei in een kom. Voeg het brood met
de ketjap toe en vervolgens de sambal met gehakte pinda's
Pers de knoflook erboven.
2.Kneed het gehakt tot het brood er gelijkmatig doorheen is
gemengd.Verdeel in 4 porties en vorm er met vochtige
handen 4 ballen van. Doe de seroendeng in een diep bord
en rol de ballen er een voor een door.
3.Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan.
Bak op laag vuur in 25 minuten gaar,
Keer regelmatig Draa het vuur de laatste 3 minuten iets
hoger voor een knapperig korstje. Lekker met nasi of bami.

Serveertip

WIJNTIP: Stormhoek Cabernet Sauvignon Shiraz

Bron

Allerhande.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top