
- 200 gr. rijst
- 400 gr. tomaten in blokjes uit blik
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml groentebouillon
- (olijf)olie
Iedereen die weleens in een Grieks restaurant gegeten heeft, kent het wel: de smeuïge bolletjes rijst, meestal geserveerd naast het hoofdgerecht. Makkelijk kun je deze rijst ook zelf maken, en lekker dat het is!
Dus: schenk een glaasje ouzo in, zet een Grieks muziekje op en maak dit lekkere dit rijstgerecht! Na afloop gooi je je bord kapot, voor een extra Griekse touch
1. Fruit de ui en de knoflook in een dun bodempje olie zachtjes aan totdat de ui er glazig begint uit te zien.
2. Voeg de rijst toe en bak dit al omscheppend ongeveer 1 min. mee.
3. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe zodat de ui, knoflook en de rijst goed vochtig staan. Breng dit geheel zachtjes aan de kook.
4. Laat de rijst ongeveer 10 min. zachtjes pruttelen totdat het vocht grotendeels is opgenomen. De rijst hoeft namelijk niet helemaal droog te staan en mag nog een beetje smeuïg zijn.
Serveer de rijst met tzatziki, feta of Griekse yoghurt, naast een vlees-/visgerecht en een frisse salade.
Https://www.leukerecepten.nl/recepten/kofta-spies-met-tomatenrijst/
poebeerr 28-04-2018
Ik wist niet dat deze rijst zo eenvoudig te maken was. Dankjewel voor het delen van je recept.