1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Pasta met venkel, spinazie en merguez Dagelijkse kost

Pasta met venkel, spinazie en merguez Dagelijkse kost

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2017

Ingrediënten 4 personen


Enkele takjes peterselie
100 g spinazie
250 g kerstomaten
250 g ricotta
100 g Parmezaanse kaas
enkele blaadjes laurier
enkele takjes tijm
400 g penne
2 dl witte wijn
een halve venkel
1 teen knoflook
olijfolie
4 merguezworstjes
1 ajuin
peper
zout
2 lente-uien


Verder heb je nodig


Een hakmolen met S-vormig mes


Penne met merguez

Penne met merguez

Penne met merguez

Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

BEREIDING
PASTA MET MERGUEZ, VENKEL EN RICOTTA

olijfolie
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
4 merguezworstjes
Duw het gehakt uit de worstjes tot kleine balletjes. Bak ze in de olie.
1 ajuin 1 teen knoflook
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
Schep het vlees uit de pan. Giet eventueel een beetje van het vet uit de pan.
Bak de ui en de knoflook in dezelfde pan.
een halve venkel 2 dl witte wijn
Snijd de venkel in stukken en doe hem bij de ui. Blus met de witte wijn en zet een deksel op de pan. Laat garen op een matig vuur.
400 g penne
Kook intussen de pasta gaar in gezouten water.
enkele takjes tijm enkele blaadjes laurier
Snipper de takjes tijm fijn. Doe de tijm en de laurier bij de groenten. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
TIP
Ik gebruik de toppen van jonge tijm. Als je oudere tijm gebruikt, moet je eerst de blaadjes van de takjes ritsen.
100 g Parmezaanse kaas 250 g ricotta peper
Snijd de parmezaan wat kleiner en mix in de blender. Doe er de ricotta bij en kruid met peper. Mix nog een keer.
Doe de balletjes weer bij de saus.
250 g kerstomaten 100 g spinazie zout
Halveer de kerstomaten en was de spinazie. Meng ze door de groenten met balletjes en kruid met peper en zout. Voeg er het ricottamengsel aan toe.
Giet de pasta af en doe een pollepel van het kookwater bij de saus.
Meng de pasta door de saus.
enkele takjes peterselie 2 lente-uien
Snipper de peterselie en het groen van de lente-uien.
Werk de pasta af met peterselie en gesnipperde lente-ui.

Bron

Dagelijkse kost VRT Jeroen Meus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top