Hemelse Chocolade Cheescake KHA

  • Fusion, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2017
  • Hemelse Chocolade Cheescake KHA

    Hemelse Chocolade Cheescake KHA

    Hemelse Chocolade Cheescake KHA

Deze hemelse Chocolade Cheesecake is alleen voor serieuze chocolade liefhebbers. Deze koolhydraatarme cheesecake heeft een glutenvrije chocoladekorst en is perfect met een goede kop koffie.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor de bodem:
60 gram amandelmeel
2 eetlepels eiwitpoeder
2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
2 eetlepels Sukrin 1 of de poedervorm
3 eetlepels boter, gesmolten of meer indien nodig
snufje zout
2 theelepels boter voor de bakvorm

Vulling:
450 gram zachte roomkaas
70 gram Sukrin 1 of de poedervorm
100 gram pure chocolade 85%
3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
2 grote eieren op kamertemperatuur
1/2 theelepel vanille
1/2 theelepel stevia

Chocoladelaag:
30 gram pure chocolade
100 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Silicone vorm voor de taart en een hitte bestendige waterdichte bak waar de vorm in kan, kom om alles in te mengen, mixer, bakpapier

Bereidingswijze

Voorbereiding: Verwamr de oven op 180 graden en plaats het rek naar in midden. Beboter de vorm en leg een passend stuk bakpapier op de bodem.

Bodem: Voeg sukrin 1 en de amandelmeel, cacaopoeder, eiwitpoeder en zoetstof bij elkaar in een middelgrote kom. Roer goed door om eventuele klontjes op te breken. Voeg de gesmolten boter toe en meng met een vork. Het mengsel moet stevig zijn. Is dat niet zo, voeg een beetje meer gesmolten boter toe en meng. Druk de bodem stevig in de vorm tot aan de zijkanten. Prik wat gaatjes in de bodem. Bak tot de bodem begint te bruinen aan de randen - ongeveer 10-15 minuten. Koel tijdens het bereiden van de vulling.

Chocolade Cheesecake: Verwarm de oven tot 180 graden en plaats het rek in het midden van de oven. In een metalen kom smelt je de pure chocolade boven een pannetje met kokend water.
Doe de zacht roomkaas in een middelgrote kom en meng op lage snelheid tot het romig is en vrij van klontjes. Schraap de kom zodat het mengsel niet tot bovenaan de wand zit. Meng de sukrin en het cacaopoeder samen en voeg het toe aan het mengsel van de roomkaas, meng op lage snelheid tot het volledig is opgenomen. Schraap de kom. Voeg de eieren één voor één toe, meng bij lage snelheid zodat alles goed wordt samen gevoegd. Voeg de vanille en stevia toe. Daarna de gesmolten chocolade. Mengen tot een mooi glad geheel.
Kiep het dikke beslag op de bodem, duw met de lepel om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen in zitten. Met de lepel maak je de bovenkant glad.

Bak in een Waterbad: Doe water in de grotere bak en zet je siliconen bakvorm erin. Het water is ongeveer 3 cm diep. Bak 45 tot 60 minuten of tot het middelpunt van het middelpunt van de taart nauwelijks wiebelig is. Verwijder uit de oven, bedek met een schone theedoek en laat het gedurende 30 minuten in het waterbad afkoelen, en daarna nog een uur uit het badje. Nu kan het de koelkast in.

Chocolade laagje: Plaats pure chocolade en slagroom in een magnetron bestendig kommetje. Vol vermogen magnetron circa 50 seconden (de tijd varieert afhankelijk van uw magnetron.) Laat het een paar minuten staan en roer dan zachtjes tot de chocolade ganache volledig is gemengd.
Begin aan de rand van de cheesecake, lepel de suikervrije ganache tot aan de rand van de taart, deze mag er zeker overheen druipen. Neem de tijd om deze stap helemaal rondom de kaastaart te maken. Giet de rest van de ganache op het midden van de cheesecake en verspreid gelijkmatig over de top met een kleine spatel.

Serveertip

Garneer het met suikervrije slagroom en aardbeien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten