1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. bbq spiezen

bbq spiezen

  • Europees, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2017

Ingrediënten 4 personen


Verassend :
thaise kippenlever spies:
500 gram kippenlever
2 el suiker
1 el lichte soya
1 el ketjap
2 el sake
1 el gehakte knof
1 el gehakte gember
1 tl witte peper

vega:
20 grote kastanje champignons met steel wel ff harde kontje eraf
3 el olie
2 el platte peterselie
1 tl suiker
1 tl zout
2 knof tenen
1 tl cayenne peper
1 el balsamico azijn

vriendjes stok:
12 gegaarde gehaktballetjes van de gril afdeling
1 rookworst
12 cherry tomaatjes gemengde kleuren
stukje zeeuws spek

vis:
3 el bruine suiker, 50 ml. jack daniels ( of andere whisky ) , 2 el neutrale soya ,2 el mandarijnensap ( tegenwoordig ook verkrijgbaar in die knijpflesjes ) 3 tenen knof geperst, 4 tl worcestersaus, 1 tl zwarte peper, 200 ml cola
8 grote black tiger garnalen , visboer 10 15 cm groot , ongekookt , laat staart en kop er aan .

vogels:
8 kipdij filets
1 zakje santa maria rub bbq chicken
3 el abrikozen jam zonder suiker
2 el honing
2 el ongezouten boter
belgische mayo


Verder heb je nodig


Keukenmachientje
ziplock zakken
prikkers ( geweekt , hout gebruik je metaal denk aan je handschoenen )
bbq ( duhh )
latex handschoentjes ( scheelt hoop poets werk bij het rijgen )


bbq spiezen
bbq spiezen

Sommige mensen bbq,en alleen dingen die op een stokje zitten, en nou moet ik toegeven , als je wel eens een iets rauwe rib-eye met plastic bestek hebt gegeten geef ik ze geen ongelijk.
alle gekheid op een stokje .. ( ja die is erg slecht gevonden ) ,  van vega , en kinderfavo  naar verrassend .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor alle gerechten is een zelfde bereiding, behalve voor vriendjes stok, want die heeft geen marinade en vogels , die gaat net ff anders.
meng alle ingrediënten in je machientje ( behalve het vlees of vis ) tot gladde saus , giet in je ziplock , voeg vlees of vis toe en marineer voor minimaal 4 uur , zoals altijd, langer is lekkerder .
rijg na marineren op je stokjes , laat uitlekken , gebruik al die lekkere marinades voor nog wat anders of vries ze in , echt zonde om weg te gooien!

verassend:
verdeel de levers over de prikkers , gril op heet gedeelte max 2 a 3 minuten , binnenkant grijs , buitenkant krokant.

vega :
gril tot gerimpeld en bruin naar keuze

vriendjes:
snijdt het spek in plakjes van minder dan een halve cm dik en 3 bij 3 cm vierkant
rookworst in plakjes van 1 cm ,
rijg eerst spek , dan tomaatje, worst en balletje

vis:
rijg 2 garnalen per stok , gril max 7 minuten op heet.

vogels:
snijd de filets in 2en en rijg ze al aan de stok , besmeer nu met mayo en haal door de rub, laat intrekken.
grill in een koeken of grilpan tot bruin , ong. 5 minuten per kant , hoeft niet gaar.
laat afkoelen
laat boter smelten , voeg jam en honing toe , roer tot een gladde massa ,
smeer nu de koude kip in , laat weer afkoelen , tot gebruik .
afgrillen tot heet en krokant




Bron

Diverse bbq sites, aantal eigen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top