Quesadilla's met kaas, avocado en mais
- Mexicaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Heerlijk en makkelijk deze Mexicaanse tosti's. En variëren mag.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 grote tortillawraps1 avocado (geschild, in blokjes)
2 eetlepels citroensap
1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
1 blikje mais (uitgelekt, ca. 200 g)
0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
0.5 theelepel chilipoeder of
0.5 theelepel paprikapoeder
100 gram cheddarkaas (geraspt) of
100 gram oude kaas (geraspt)
2 eetlepels arachideolie of
2 eetlepels olijfolie
125 milliliter zure room
4 takjes koriander
Bereidingswijze
Verwarm de tortillawraps 1/2 minuut in een droge, hete koekenpan of tussen 2 borden in de magnetron op 400 Watt zodat ze wat soepeler worden.
Prak de avocado fijn met het citroensap en bestrijk de helft van elke tortillawrap ermee.
Meng de paprika met de mais, komijn- en chilipoeder. Verdeel dit mengsel over de avocado en bestrooi met de geraspte kaas.
Vouw de tortillawraps dubbel. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de wraps steeds aan beide kanten lichtbruin tot de kaas licht is gesmolten.
Serveer de quesadilla's met een lepel zure room en een takje koriander erop.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Vervang de mais in dit recept door kidneybonen.
Bestrijk de tortillawraps met roomkaas en verdeel plakjes avocado erover