vis enzo

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2017
  • vis enzo

    Vis enzo

    Vis enzo

me bestelde kabeljauw wangen waren binnen ( 17 euro de kilo ) , dus maar weer eens alles uit de kast voor goede kibbeling , maar alle recepten kunnen ipc voor heel veel vis, fish and chips bv . maar ook zonder beslag als droge rub , of als olie kruidenmengsel als marinade.
sausjes zijn altijd lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kruidenmix voor 500 gram vis :
2,5 theelepels selderijzout
1,5 theelepel mosterdpoeder
1,5 theelepel zwarte peper
1 eetlepel gemalen laurier
Halve theelepel cayennepeper
Halve theelepel paprikapoeder
Halve theelepel gemberpoeder
Halve theelepel knoflookpoeder
Halve theelepel nootmuskaat

bierbeslag: ( kan dus ook voor groenten )
375 g. bloem (gezeefd)
420 ml. bier ik had leffe blond
75 g. eidooier
75 g. eiwit
25 ml. slaolie
30 g. zout

echte ravigote:
Ravigote:
50 ml. rode wijn azijn
1 el Dijon mosterd
120 ml. kalfsbouillon
zout peper uit de molen
1/2e tl. cayenne peper
100 ml. zonnenbloemolie
80 gram gesnipperde ( alle kruiden ) bieslook
80 gram peterselie
20 gram kervel
20 gram dragon
1 el. kappertjes fijn gehakt
2 kleine sjallotjes fijn
1 hard gekookt ei in kleine stukjes
1 knoflook teen

Remoulade::
4 dl belgische mayonaise ( gebruik dan geen zout )
30 gram verse kruiden, peterselie, kervel en dragon
40 gr. gesnipperde augurk
2 tl gesnipperde ui
1 tl kappertjes
1 tl scherpe mosterd.

je eigen joppie saus :
2 el (chili)mayonaise
1,5 tl ketchup
halve ui
1tl kerriepoeder
halve tl. cayennepeper
halve tl. paprikapoeder
beetje peper zout udm


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
je halve keukenspul

Bereidingswijze

kruiden:
meng gewoon alles door elkaar , en klaar , maak grotere hoeveelheid en sla droog op , zo hoef je niet iedere keer opnieuw te maken .

bierbeslag:
Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het bier in één keer toe.
Roer het mengsel glad.
voeg de eidooiers, de olie en het zout toe en roer het geheel weer glad
Pak een 2e kom en klop daar het eiwit met weinig suiker tot schuim .
Spatel het eiwitschuim door het beslag en verwerk het gelijk.

Ravigote:
kook de bouillon tot ongeveer de helft in op hoog vuur voor 5 minuten.
laat afkoelen , en giet in je keuken machine, voeg nu azijn, cayenne ,mosterd wat zout en peper toe.
laat draaien op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de olie toe, tot een dikke emulsie.
breng over naar een kom en schep er voorzichtig de rest van de ingrediënten door , behalve de knoflook .
rasp de knoflook boven de kom, en schep nog 1 keer ligt door.

remoulade:
spatel de mosterd door de mayonaise
voeg de rest toe , en schep door .

joppie :
snipper de ui , en meng door de rest van de ingrediënten , klaar!



Bron

passie voor horeca , hsv de zeebaars ( ja echt waar ) , escoffier

Serveertip

gebruik de kruiden ook zonder beslag op bijv. zalm , evt. gemengd met wat olie .
frituur eens fruit de mere in het beslag , zorg wel dat alles dan al gekookt is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten