Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-05-2017
Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker.
Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt.
De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust.
NB
Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low).
Ingrediënten 4 personen
8 kipdijfiletszout, peper
bloem
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
plm. 150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt, in plakjes
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes gesneden
1 1/2 dl kippenbouillon (kan van tablet)
1 blikje gehakte tomaten (400 ml)
1 bakje rode pesto (koeling AH)
4 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt in stukjes gesneden)
1 laurierblad
sap van een 1/2 citroen
1 theelepeltje suiker of honing
peper, zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
zwarte olijven zonder pit
basilicumblaadjes om te garneren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 661,24 kcal |
Koolhydraten | 22,42 g |
Eiwitten | 41,02 g |
Vetten | 43,04 g |
Benodigdheden
Hapjespan met dekselslowcooker
Bereidingswijze
Kruid de kipdijfilets met peper en zout en haal ze even door het bloem.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de kipdijfilet rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig.
Bak de champignons, paprika en de gedroogde tomaten even mee.
Blus af met de kippenbouillon.
Voeg de gehakte tomaten, pesto, laurierblad, oregano en het citroensap toe.
Doe de kipdijfilets in de saus.
Maak op smaak met peper, zout, suiker of honing en cayennepeper.
Laat de kip op een lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes stoven (voor de slowcooker zie hierboven).
Doe plm. 10 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven erbij.
Garneer de stoofpot met wat basilicum.
Serveertip
Lekker met een pasta of spätzle.
Lekker met rijst.
Laatste reacties
PeerMark zegt op 30 november 2020 08:28:28 in mijn meldingen: Hi Petra, gisteren gemaakt. Reacties waren lovend. Zeker voor herhaling vatbaar. Groet Peter
Dank je wel Ria voor je enthousiaste reactie. Leuk om te horen. Groeten van Petra
Het was Verrukkelijk in een woord! gezegd Petra. Groeten van Ria
En nu maar hopen dat het jullie heeft gesmaakt Ria. Fijn weekend nog. Groetjes, Petra
Ingrediënten geshopt morgen weer genieten! Groet en mooi weekend!
Lekker Petra het staat op in de slowcooker!
Dat is nog eens leuk om te horen Caro. Dank je wel. Groet, Petra
Gisteren gemaakt en vandaag gegeten. Heerlijk!
dank je wel Ria, groeten van Petra
Dag Petra ook weer zo lekker! Groeten en fijn weekend