Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2017
  • Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

    Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

    Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

  • Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

    Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

    Zalig Italiaanse stoofpot met kippendij en pesto ook voor slowcooker

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker.
Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt.
De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust.
NB
Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kipdijfilets
zout, peper
bloem
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
plm. 150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt, in plakjes
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes gesneden
1 1/2 dl kippenbouillon (kan van tablet)
1 blikje gehakte tomaten (400 ml)
1 bakje rode pesto (koeling AH)
4 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt in stukjes gesneden)
1 laurierblad
sap van een 1/2 citroen
1 theelepeltje suiker of honing
peper, zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
zwarte olijven zonder pit
basilicumblaadjes om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan met deksel

slowcooker

Bereidingswijze

Kruid de kipdijfilets met peper en zout en haal ze even door het bloem.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de kipdijfilet rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig.
Bak de champignons, paprika en de gedroogde tomaten even mee.
Blus af met de kippenbouillon.
Voeg de gehakte tomaten, pesto, laurierblad, oregano en het citroensap toe.
Doe de kipdijfilets in de saus.
Maak op smaak met peper, zout, suiker of honing en cayennepeper.
Laat de kip op een lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes stoven (voor de slowcooker zie hierboven).
Doe plm. 10 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven erbij.
Garneer de stoofpot met wat basilicum.

Serveertip

Lekker met een pasta of spätzle.
Lekker met rijst.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2020

PeerMark zegt op 30 november 2020 08:28:28 in mijn meldingen: Hi Petra, gisteren gemaakt. Reacties waren lovend. Zeker voor herhaling vatbaar. Groet Peter

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2018

Dank je wel Ria voor je enthousiaste reactie. Leuk om te horen. Groeten van Petra

riawes avatar
riawes 18-03-2018

Het was Verrukkelijk in een woord! gezegd Petra. Groeten van Ria

pwiggers avatar
pwiggers 17-03-2018

En nu maar hopen dat het jullie heeft gesmaakt Ria. Fijn weekend nog. Groetjes, Petra

riawes avatar
riawes 16-03-2018

Ingrediënten geshopt morgen weer genieten! Groet en mooi weekend!

metata avatar
metata 01-12-2017

Lekker Petra het staat op in de slowcooker!

pwiggers avatar
pwiggers 07-06-2017

Dat is nog eens leuk om te horen Caro. Dank je wel. Groet, Petra

Caro28 avatar
Caro28 06-06-2017

Gisteren gemaakt en vandaag gegeten. Heerlijk!

pwiggers avatar
pwiggers 05-06-2017

dank je wel Ria, groeten van Petra

riawes avatar
riawes 02-06-2017

Dag Petra ook weer zo lekker! Groeten en fijn weekend

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten