1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Zalig Italiaanse stoofpot met kipdijfilet en pesto ook voor slowcooker

Zalig Italiaanse stoofpot met kipdijfilet en pesto ook voor slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2017

Ingrediënten 4 personen


8 kipdijfilets
zout, peper
bloem
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
plm. 150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt, in plakjes
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes gesneden
1 1/2 dl kippenbouillon (kan van tablet)
1 blikje gehakte tomaten (400 ml)
1 bakje rode pesto (koeling AH)
4 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt in stukjes gesneden)
1 laurierblad
sap van een 1/2 citroen
1 theelepeltje suiker of honing
peper, zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
zwarte olijven zonder pit
basilicumblaadjes om te garneren


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel

slowcooker


Het was smullen van dit lekkere kipstoofpotje
Het was smullen van dit lekkere kipstoofpotje
Zalig Italiaanse stoofpot met kipdijfilet en pesto ook voor slowcooker
Zalig Italiaanse stoofpot met kipdijfilet en pesto ook voor slowcooker

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker.
Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt.
De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust.
NB
Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kipdijfilets met peper en zout en haal ze even door het bloem.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de kipdijfilet rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig.
Bak de champignons, paprika en de gedroogde tomaten even mee.
Blus af met de kippenbouillon.
Voeg de gehakte tomaten, pesto, laurierblad, oregano en het citroensap toe.
Doe de kipdijfilets in de saus.
Maak op smaak met peper, zout, suiker of honing en cayennepeper.
Laat de kip op een lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes stoven (voor de slowcooker zie hierboven).
Doe plm. 10 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven erbij.
Garneer de stoofpot met wat basilicum.

Serveertip

Lekker met een pasta of spätzle.
Lekker met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top