Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2017
  • Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

    Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

    Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

  • Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

    Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

    Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

  • Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

    Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

    Pittig gehakt met sperziebonen lekker om te wokken en als ovenschotel

Dit lekkere pittig gekruide gehakt met sperziebonen is een heerlijk wokgerecht met bijvoorbeeld rijst, maar ook heel lekker als ovenschotel met aardappelpuree.
Wij hebben dit op 2 manieren gegeten. De ene dag dus uit de wok en de 2e dag uit de oven.
Heerlijk en snel klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram gemengd gehakt
1 eetlepel arachideolie
2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
zout, peper
1 1theelepel kurkuma
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander
1/2 gele paprika in kleine stukjes gesneden
400 gram sperziebonen
3 lenteuitjes, schoongemaakt in ringetjes
1 flinke theelepel sambal oelek of meer naar smaak
4 eetlepels ketjap manis

Voor een ovenschotel met aardappelpuree:
750 gram kruimige aardappelen
2 dl melk
30 gram roomboter
zout, peper, nootmuskaat

plm. 100 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de sperziebonen
wok

eventueel ovenschaal

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon en kook deze beetgaar in water met wat zout in plm. 10 - 12 minuten.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het gehakt rul en bruin.
Voeg de sjalot- en knoflooksnippers en de sambal toe en bak even mee.
Voeg het kerriepoeder, kurkuma en gemalen koriander toe en bak ook even mee tot het gaat geuren.
Doe de paprikasnippers, sperziebonen en lenteuitjes bij het gehakt.
Meng alles goed door elkaar en maak het geheel op smaak met peper, zout en de ketjap manis.

Wil je hiervan een ovenschotel maken dan maak je nu de aardappelpuree.

Kook de aardappel gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droogstomen.
Verwarm de melk.
Stamp de aardappelen fijn met de melk en de boter met behulp van een aardappelstamper.
Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Doe het gehakt/sperziebonenmengsel eerst in de ovenschaal.
Verdeel hierover de aardappelpuree
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven voor plm. 20 - 30 minuten tot de puree een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Een wokgerecht en een ovenschaal in één recept.
Keuze genoeg.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 25-07-2017

Fijn om te horen Marianne. Graag gedaan. Groetjes, Petra

omajan avatar
omajan 24-07-2017

Lekker, gegeten als ovenschotel. Bedankt weer Petra. Groetjes Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten