Pikante gehaktstoof op zn Curacao's, Smultijd!

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-05-2017

Lekker pikante stoofpot van kleine malse gehaktballetjes.
​Anthony, die dit voor ons maakte, heeft niks te veel gezegd toen hij zei dat je blijft eten hiervan....

​Simpel, niet te veel ingredienten maar een smaak.... yum!
​Je kunt er bij eten waar je zin in hebt: rijst, pasta, brood, pom, gekookte piepers...
​Wij kregen er dus pom bij en kouseband, Smullen!

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De gehaktballetjes:

500 gr rundergehakt
1 flink ei
2 el tomatenpuree
1 tl foeliepoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
versgemalen p&z
bloem (evt)

De stoofsaus:
50 gr boter + scheutje olie
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
2 grote rijpe tomaten, in kleine blokjes
2 kleine maggiblokjes, verkruimeld
4 foelieblaadjes
warm water totdat de gehaktballetjes net niet onderstaan




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
snijplank
scherp mes
braadpan

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de ingrediënten ervoor goed door elkaar en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Haal de gehaktballetjes dan licht door de bloem, teveel aan bloem er afschudden.
Laat de smaken even goed op elkaar inwerken, zet de balletjes een half uurtje afgedekt koel weg.

Verwarm de olie, boter erbij en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin aan.
Haal ze uit de pan en hou even apart voor zometeen.
Voeg aan het bakvocht de ui, knoflook en pepertjes toe en bak eventjes mee.
De tomatenblokjes en gehaktballetjes erbij en de maggiblokjes.
Vul nu aan met water tot ze bijna onderstaan en voeg de foelie toe.
Laat de balletjes zo'n half uurtje tot 3 kwartier zachtjes gaarstoven in de saus.
Breng op smaak met - als dat nodig is - p&z en bind de saus evt met wat losgeroerde maïzena.
Eet smakelijk!

Bron

Onze grote vriend Anthony

Serveertip

Ook lekker als snack!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten