Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vietnamese keuken
  5. Vietnamese Bun Cha Gio

Vietnamese Bun Cha Gio

Door: dangela

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2017

Ingrediënten 2 personen


For the Pork:
1 pound boneless pork chops
1 1/2 tablespoon fresh grated ginger
1 garlic clove, minced
1/4 cup fish sauce
2 tablespoons soy sauce (gluten free)
2 tablespoons sugar

For the Nuoc Cham Dressing:
1/2 cup warm water
3 tablespoons sugar
1/2 cup rice vinegar
1 tablespoon fish sauce
1 garlic clove, minced
1 teaspoon chili-garlic sauce
1/4 teaspoon salt
1/8 cup shredded carrots

For the Salad:
1 package cooked rice vermicelli noodles
2 cups mung bean sprouts
1 cup shredded carrots
1 cup sliced cucumbers
1/2 cup chopped cilantro or basil
1/2 cup chopped peanuts
1/2 cup chopped green onions
1 package frozen spring rolls (gluten free)



Gevonden op een blog en zelf uitgeprobeerd. Het was heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Freeze the pork for 30 minutes to firm it up. Then cut each chop in half length-wise and thinly slice (1 mm). If already frozen, thaw half way before slicing. Mix the next five ingredients and toss with pork in a bowl. Allow the pork to marinate for 30 minutes.

2. For the Nuoc Cham: Mix the warm water and sugar in a small bowl. Stir until the sugar in dissolved. Then add the following six ingredients and set aside the nuoc cham.

3. Preheat the oven to the necessary temperature provided on the spring roll package. Drizzle a little oil on a cookie sheet and roll the frozen spring rolls in it. Cook the spring rolls according to the provided instructions. Heat a large wok or skillet to high heat. Drain the pork well. Add 1 tablespoon of peanut or vegetable oil to the wok. Stir fry the pork for 1-3 minutes. Chop the spring rolls into 1/2 inch pieces.

4. To plate: Place a large hand-full of noodles in the bottom of four bowls. Top each with sprouts, shredded carrots, cucumbers, cilantro, and green onions. Place the pork and spring rolls on top, and sprinkle with chopped peanuts. Serve with nuoc cham on the side, so each person can add as much as they desire!

Tags,

Bron

Https://www.aspicyperspective.com/spicy-food-for-spicy-personality/2/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dangela
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top