tropische vlaai

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2017

Tropische zomervlaai

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 appel
1 mango
4 perziken
kwart ananas
350 gram gele room
250 gram koekjes naar keuze
50 gram suiker
100 gram gesmolten boter
2 zachte gelatineblaadjes (5 min in water gelegd)
20 ml warm water
beetje citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
35,5x13x2,6 (lxbxh) bakvorm
Mes
Snijplank

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Meng de suiker, koekjes kruimels en de boter samen
3. Doe de koekjesmengsel in de bakvorm
4. Plaats in de oven voor 15 min.
5. Haal uit de oven en laat afkoelen
6. Doe de gele room in de vlaai bodem
7. Snijd de appel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik en doe er wat citroen sap overheen om het verkleuren te voorkomen
8. snijd de mango in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik
9. snijd de perziken in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik
10. snijd de ananas in driehoekige blokjes van ongeveer een halve centimeter dik
11. Leg het fruit en de vruchten op de gele room zoals u het mooi vind
12. doe de zachte gelatineblaadjes in het warm water en verdeel over het fruit om ervoor te zorgen dat het fruit mooi blijft en het langer vers blijft

Serveertip

Doe wat citroen extract door de gele room om het gerecht wat frisser te make

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten