Indische gehakttaart

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2017
  • Indische gehakttaart

    Indische gehakttaart

    Indische gehakttaart

  • Indische gehakttaart

    Indische gehakttaart

    Indische gehakttaart

Na het eten van een heerlijke gehaktrisolle bij de indonesische toko heb ik deze vulling bedacht voor een hartige taart.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
I rolletje kant en klaar deeg voor (hartige) taart
2 blokjes goudbouillon. ( die hele kleine dobbelsteentjes)
500 gram gehakt (rund)
400 gram geraspte wortel
2 fijn gesneden uien
2 flinke tenen knoflook
1 bosje selderij
1 eetlepel ketjap manis
Nootmuskaat
150 ml koffiemelk of kookroom
4 eieren
1 eetlepel kokosolie
Olie om in te vetten
2 eetlepels paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een flinke koekenpan of wok
Quiche of taartvorm 28 cm

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 190°-200° C. Taartvorm invetten en de paneermeel verdelen over de bodem. Taartdeeg in de vorm laten zakken en afsnijden op de rand. Van het restant eventueel de niet bedekte stukjes rand bekleden en goed aandrukken.
In een koekenpan de kokosolie laten heet worden en de ui en knoflook aanfruiten. Gehakt erbij doen en alles goed rullen. De wortel, selderij en de bouillonblokjes (verkruimeld) toevoegen, de ketjap en 2 eetlepels koffiemelk erbij doen. Wat nootmuskaat over het geheel raspen. Dit mengsel op laag vuur laten sudderen tot het vocht eruit is. Het gas uit doen en alles 5 minuten laten afkoelen.
In de tussentijd de 4 eieren breken in een kom en de rest van de koffiemelk of kookroom erbij doen. Even goed kloppen en bij het gehaktmengsel schenken. Alles goed mengen en in de taartvorm verdelen.
De taart 25-30 minuten bakken in de hete oven.

Eet smakelijk!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten