1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Asperges a la flammande

Asperges a la flammande

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-05-2017

Ingrediënten 5 personen


1,5 kg witte asperges, liefst dunne
5 eieren
200 gram boter
30 gram peterselie
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)
Nootmuskaat (naar smaak)
Bosje verse bieslook
Plakjes rauwe Coburger ham, Schwarzwalder schinken of helemaal luxe plakjes gerookte zalmfilet


Verder heb je nodig


Diepe pan of aspergepan, dunschiller, steelpannetje, snijplank, koksmes


Asperges a la flammande
Asperges a la flammande

Het aspergeseizoen is in volle gang. Zodra het witte goud van Hollandse bodem er is geniet er dan van want een seizoen van 2 maanden is kort. Ik probeer altijd weer iets anders te vinden dan de saaie klassieke Nederlandse bereiding, maar wordt steeds moeilijker als je al zoveel recepten hebt. Deze versie is min of meer de Franse klassieke bereiding, net even anders, maar lekkerder omdat er veel variatie mogelijk is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges. Gooi de schillen niet weg maar doe ze in de aspergepan (of maak er soep van). Vul de pan met koud, gezouten water. Doe de asperges erbij en kook ze in ongeveer 12 minuten beetgaar. Kook intussen de eieren hard. Als de eieren gekookt zijn pellen. Smelt de boter op een laag vuurtje. De boter mag niet verkleuren! Zo houdt de boter een romige nootachtige smaak. Doe er eventueel gesnipperde peterselie bij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de asperges voorzichtig af, leg ze recht naast elkaar op een bord (ongeveer zes of zeven dunne asperges per persoon) en giet de saus erover. Leg het ei erop, garneer met wat vers gesnipperde bieslook. Serveer er de plakken rauwe ham of dunne plakken op beukenhout gerookte zalm bij en smullen maar. (Tip:) Wil je toch de wat Nederlandser bereiding prak de eieren dan en meng in het steelpannetje met de boter en de kruiden tot een dikke saus met ei.

Serveertip

Lekker met gekookte peterselie krieltjes.

Bron

Naar een idee uit webmagazine, volledig aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top