Romige knoflooksoep in brood

  • Slowaaks, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2017
  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

  • Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

    Romige knoflooksoep in brood

Dit idee heb ik opgedaan in Bratislava, waar ik deze soep voor het eerst gegeten heb. Ze hebben daar van die hele leuke authentieke eettentjes waar je nog voor weinig geld de heerlijkste gerechten kunt eten. Een daarvan was deze heerlijke knoflooksoep in brood. Goed geschikt als lunch want dan kun je er weer de hele middag tegen.
In het kader van 'niks weggooien' heb ik de vulling van het brood in de soep gedaan, dat geeft tevens een mooie binding. Mocht het zijn dat je de soep liever als voorafje tijdens het avondeten wil. Dan adviseer ik om het in een bord of soepkop te serveren zonder de broodbol. Je kunt dan natuurlijk altijd gewoon een paar sneetjes (stok)brood erbij eten. In plaats van het binnenste van de broodbol gebruik  je dan een paar gewone sneetjes brood of een paar extra aardappelen als binding.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 grote harde (witte) bollen
- 1 hele bol knoflook
- 1 grote ui
- 2 aardappelen
- olijfolie
- ½ liter melk
- 1 liter heet water en 3 kippenbouillonblokken)
- zwarte peper, zeezout, nootmuskaat
- bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 271,03 kcal
Koolhydraten 40,58 g
Eiwitten 10,65 g
Vetten 6,53 g
Benodigdheden
Staafmixer, soeppan

Bereidingswijze

- Bak, indien nodig, de broodbollen even af. Snij het bovenste kapje eraf en hol de bol uit.
- Pel de knoflook en plet de tenen, pel de ui en snij deze grof, schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Verhit olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt (want dan wordt de smaak bitter) en voeg de aardappelblokjes toe.
- Hak het binnenste van het brood fijn en voeg het toe.
- Voeg de helft van het water toe het laat het geheel zo'n 20 minuutjes zachtjes koken.
- Doe de rest van het water en de bouillonblokken toe, voeg daarna de melk toe.
- Laat het geheel nog even goed doorwarmen (tegen de kook aan) en pureer dan alles glad met de staafmixer.
- Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schep de soep in de uitgeholde broodbollen. Leg die wel in een soepbord want ze kunnen soms doorlekken.
- Garneer met een beetje nootmuskaat en bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 23-07-2017

Erg leuk om te horen dat je deze soep gemaakt hebt en dat je het lekker vond. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

ingmar11 avatar
ingmar11 22-07-2017

In de afgelopen vakantie gemaakt. Erg lekker!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 17-05-2017

Alvast smakelijk eten Ingmar. Laat maar een keertje horen of je het lekker vond. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

ingmar11 avatar
ingmar11 13-05-2017

Meegenomen. Gaan we een keer proberen. Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten