Moederdag High Wine

  • Europees, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2017
  • Moederdag High Wine

    Moederdag High Wine

    Moederdag High Wine

Vergeet dat eeuwige moederdag ontbijt , en doe een high wine . ( niet alleen leuk voor moederdag natuurlijk ) na alle high thee , coffee , en ook beers ( ja heren, daar wordt ook aan gewerkt ) is er al een tijd de wine versie , natuurlijk kun je dat bijna overal bestellen , met de geeikte bitterballen etc, erbij.
veras je moeder , vriendin etc, met een super gezellige borrel , ik hoef voor de dames niet uit te leggen dat de aankleding van het geheel er ook bij hoort.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Gang 1 : prosecco:
6 gekookte langoustine ( echte , dus groot lang etc ) met schaartjes eraan , staat leuk , rest gepeld, staart er ook aan .
2 el zachte gezouten zeezout boter
1 el vadouvan
1 el gesnipperde verse bieslook

gang 2 : rose droog of zoet , peil je gasten . zorg dat je allebei in huis hebt.
diverse crostini
2 stokbroden in plakjes
chili olie
basilicum olie
neutrale olie
diverse topping , die ga ik niet allemaal uitleggen , zie zaterdag avond snacks recepten .

gang 3 : chardonnay
6 plakken fricandeau
200 gram peper pate
2 el kookroom
1 el cognac
lange stengels selderij zonder blaadjes , geweekt in water .

gang 4 rioja :
gekoeld , ( ja gekoeld ) ,zoek er 1 van max 2 jaar oud , een uur van te voren in je koelkast voor serveren .
champignons
2 eieren
paneer
2 el boursin knof
ontbijtspek gesnipperd
blokjes blauwe kaas ( ik had castello )

gang 5 : sake
misschien niet zo verwacht , maar een perfecte afsluiter. en opmaat voor meer .
goede sake van de slijter
200 gram zalm met huid
200 gram tonijn vers
3 el kikoman soya
1 el poedersuiker
1 tl chinees 5 kruiden







Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Goed humeur
grilpan
kommen
servetjes
glazen

Bereidingswijze

Gang 1 :
meng alle ingrediënten op temp tot smeuig , bak de langouste op de open kant in wat olie tot kort , neem uit, vul met boter mengsel , bak op de rug op laag vuur tot boter lekker gaat lopen, serveer in kommen , ( schaaltje citroen water voor je handen doet wonderen )
gang 2 :
snijdt de stokbroodjes in jou gewenste dikte , besmeer met de diverse olie , bak krokant en laat afkoelen ,
besmeer met bv. makreel pate , lekkere ham of eigengemaakte file ,
gang 3 :
meng in je keukenmachine de pate met de rest , niet je fricandeau .
laat in je vriezer een uur opstijven , draai er vervolgens balletjes van, leg op een plak fricandeau , vouw dicht als een wonton , knoop dicht met een stengel.
gang 4: rioja
meng ei met boursin , klop tot schuimig,
vul champ met een blokje blauwe kaas en wat spek er over .
haal door ei en paneer , bak in je koekenpan in ruim boter tot krokant en bubbelend .

gang 5 : sake
snijdt de vis in blokjes van 3 bij 3 cm, meng de rest voor een marinade , schep alles door laat staan voor een nacht .
rijg aan kleine tapas prikkers , grill af voor ong. 5 minuten .
verwarm de sake in een pan met dikke bodem tot lauw! schenk in kleine borrelglaasjes

Serveertip

Natuurlijk zijn er nog 10000 mogelijkheden , wees creatief

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten