1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Soep
  5. Asperge soep

Asperge soep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2017

Ingrediënten 4 personen


1 kilo asperges
1 1/2 liter water
1 bouillon blok
4 el boter
4 el bloem
ham
ei
peterselie


Asperge soep
Asperge soep

Een lekkere asperge soep gegarneerd met ei, ham en peterselie.

Kijk voor meer leuke recepten op:
http://www.onlinechefs.nl/

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges en bewaar de schillen. Snijd ze vervolgens in stukjes en laat de kopjes heel
Zet een pan op het vuur en vul deze met 1 1/2 liter water
Doe de asperges in de pan en doe de schillen evt in een vergiet en hang dit in de pan. Zorg wel dat de schillen dan onderwater staan. Je kunt het ook samen in de pan doen en later de asperges eruit halen.
Kook dit samen met een bouillon blok voor zo'n 10- 15 min. Zet dan het vuur uit en laat de pan even staan.
Zet een andere pan op het vuur en maak hierin de roux. Dit doe je door 4 el boter te laten smelten. Wanneer dit gesmolten is, roer dan de bloem erdoor en bak dit tot het naar koekjes begint te ruiken.
Zeef de asperges en schillen uit de pan met de asperge bouillon en voeg schep voor schep een beetje asperge bouillon bij de roux. Roer dit goed door totdat er geen klonten meer zijn.
Bewaar wat mooie kopjes van de asperges en doe de rest van de asperges in de pan en pureer dit door de soep
Proef of de soep nog gekruid moet worden met peper, zout of eventueel bouillon.
Serveer de soep dan met gekookte eieren, ham, peterselie en de asperge kopjes.

Eet smakelijk!

Bron

Http://www.onlinechefs.nl/asperge-soep/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van OnlineChefs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van OnlineChefs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top