Gestoomde Gemberkip met sojasaus

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2017

Heerlijk, simpel gerecht. Staat zo op tafel. Een pannetje heb je nodig. Gezond en bijzonder smaakvol!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Sushi rijst (voor twee personen)
400 gr. kippendijfilet
3 lente uitjes
1 half kippenbouillonblokje
2 el gember
2 geperste teentjes knoflook
bruine miso
2 tl sesamolie
1 el (rijst)azijn
1 el suiker
3 el sojasaus
1 tl sambal (of Koreaanse rode peperpasta Gochujang)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 kookpan, 1 schaaltje voor de saus

Bereidingswijze

Ongekookte sushirijst genoeg voor 2 personen in een pannetje doen, 1 geperst knoflookteentje toevoegen, 1 el gember toevoegen, half kippenbouillonblokje verkruimelen en toevoegen, 360 ml water toevoegen, goed doorroeren, rauwe kippendijfilet bovenop leggen, samen met het groen van de lente uitjes. Deksel op de pan en minstens 10 minuten doorkoken op laag vuur. Dan na 10 minuten kijken of er nog genoeg water in zit, anders beetje water toevoegen, opnieuw koken en dan 20 minuten laten staan met deksel op de pan zonder vuur.
Ondertussen saus bereiden. 1 el Miso toevoegen aan schaaltje samen met 1 el suiker, 1 el fijngehakte of geraspte gember, 1 el knoflook toevoegen, 1 el (rijst)azijn toevoegen, 2 tl sesamolie toevoegen, 1 tl sambal toevoegen, het wit van de lente uitjes in kleine ringetjes snijden en toevoegen, 3 el sojasaus toevoegen, goed roeren.
Kip uit de pan halen en op een bord leggen (in stukken snijden). Het groen van het lente uitje verwijderen. De rijst goed doorroeren en in een klein kommetje doen. Dan het kommetje omdraaien en op het bord leggen. Kommetje eraf halen zodat je een mooi bolletje rijst op je bord hebt. Saus over de kip. Klaar!

Bron

Tasty Japan

Serveertip

Eventueel besprenkelen met sesamzaadjes. Eet het gerecht met wilde spinazie of een andere groene groente.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten