Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

    Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

    Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

  • Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

    Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

    Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

  • Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

    Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

    Appel-Vanille Cupcakes met Kokosfrosting!

Ik ben trouwens nieuw hier!
Maar vandaag voor het eerst gemaakt, en ook gelijk de eerste die het recept wilde hebben dus dit is zeker een suc6! Ik zou zeggen probeer het uit!

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
Voor de cupcakes:
- 125 gram boter (ongezouten)
- 125 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 2 eieren (op kamertemperatuur)
- 3 eetlepels melk
- 125 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de appels:
- 1 appel in kleine stukjes gesneden
- Inmaakbrandewijn
- Kaneel
- Suiker
- Kaneelsuiker

Voor de frosting:
- 240 ml koude slagroom, ongeklopt
- 240 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 125 gram geraspte kokos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

- Mixer
- Beslagkom
- Vork
- Lepel
- Maatbeker

Bereidingswijze

LET OP:
De appels bereid je 1 dag van tevoren zodat het mengsel goed met de appels intrekt. De Inmaakbrandewijn, kaneel en suiker & de kaneelsuiker moet gevoelsmatig toegevoegd worden. Roer het door met een vork of lepel zodat het mengsel als het ware aan de appel blijft kleven. Sluit de bovenkant van het voorwerp waarin je de appelstukjes bewaart af met plastic (afdek-)folie. Laat het 1 nachtje rusten.

Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
2. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag voeg nu de (ingetrokken) appels toe aan het beslag en voeg daarna de melk toe. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
3. In een grote kom mix je de slagroom samen met de poedersuiker op middelhoge snelheid tot er middelgrote pieken ontstaan. Vouw nu heel voorzichtig de mascarpone door de frosting. Voeg nu de geraspte kokos toe. Gebruik direct! Bon appétit!

Serveertip

Slagroom met kaneel op de frosting is heerlijk. En wat dacht je van een gehalveerde Belgische wafel (bijv. van de Aldi)? Mmm... Eet smakelijk want deze is zo op!!

Bewaartip:
Je kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bl_OK1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten