Romige kerrie aspergesoep met gerookte kip
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-05-2017
Nu er weer volop asperges te koop zijn is het weer tijd om een beetje met nieuwe gerechten te experimenteren. Zo is deze heerlijk soep ontstaan. Ik heb de kerrie Madras van Jonnie Boer gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een andere kerrie gebruiken. Gebruik echter wel een milde soort of niet teveel. De kerrie mag niet overheersen want anders proef je de asperges niet meer.
Wil je de soep vegetarisch maken, voeg dan geen kip toe en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
Ingrediënten 8 personen
- 1 ½ kilo (witte) asperges- 2 sjalotjes
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 1 el kerriepoeder
- 1 liter kippenbouillon
- 1 liter kooknat van de aspergeschillen
- 150 ml droge witte wijn
- 250 ml kookroom (light)
- 200 gram gerookte kipfilet
- peterselie
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 195,24 kcal |
Koolhydraten | 14,54 g |
Eiwitten | 10,13 g |
Vetten | 8,54 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Schil de asperges, snij de kontjes eraf, snij ze in stukjes van ongeveer 1-2 cm en zet ze in een kom koud water opzij.
- Kook de schillen met water en een beetje zou zo'n 10 tot 15 minuten, giet het vocht eraf door een kaasdoek of schone theedoek en zet dit ook opzij tot je het nodig hebt.
Bereiding:
- Smelt de boter in een soeppan tot ze bruist, fruit hierin de gesnipperde sjalotten en bak de kerrie hierin mee (1 minuut) Voeg de bloem toe en bak deze ook nog 1-2 minuten mee. (Roux)
- Voeg beetje bij beetje het warme kooknat van de schillen en warme bouillon toe en blijf ondertussen steeds goed roeren (met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan.
- Breng dit aan de kook en bak ondertussen de aspergestukjes met een kontje boter in een wok of hapjespan (5 minuten) en doe ze dan in de soeppan bij de rest.
- Laat dit geheel nog 15 minuten zachtjes koken totdat de asperges goed (gaar) zij.
- Voeg dan de wijn, kookroom en in blokjes gesneden kipfilet toe.
- Garneer met peterselie.
Laatste reacties
Hoi Cecile. Fijn om te horen dat je gasten dit ook zo lekker vonden. Jammer dat de aspergetijd weer voorbij is, maar ik heb nog wat in de diepvries gedaan om lekker soep van te maken. Groetjes van Wilmie _O_
Weer gemaakt Wilmie, nu ook voor gasten en die vonden dit ook maar wat lekker. Lieve groet Cecile
Graag gedaan Laura en eet smakelijk. Heb al van meerdere kanten gehoord dat men het lekker vond. Groetjes van Wilmie _O_
En deze neem ik ook mee, ziet er lekker uit. Dank je wel.
@Dido. Leuk om te horen dat jullie het ook lekker vonden. "Vroeger" kookte ik de asperges ook altijd in de soep mee maar tegenwoordig bak ik ze eerst even in wat boter of olie. Hoe dan ook het is een lekker soepje. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_
@Cecile. Ik probeer soms gewoon dingetjes uit Cecile. En dan kom je wel eens verrassende dingen tegen. Nooit geschoten is altijd mis. Hier viel de soep ook goed in de smaak en het hele aspergeseizoen dezelfde soep...... dan ben je ook wel weer eens aan iets anders toe. Veel plezier en nog mee en groetjes van Wilmie _O_
Ik heb dit zondag gemaakt en wij vonden het erg lekker. De asperges heb ik niet gebakken maar 5 minuten in de soep gekookt en toen het vuur uit, deksel erop en nog 5 minuten nagaren. Voor ons waren de asperges toen precies goed qua bite. Groetjes, Dido
Ondanks mijn bedenkingen een heerlijke soep! Met als voorafje asperges in kaas en ham van Martien, echt lekker! zowel de soep als het voorafje. Lieve groet Cecile
Geen probleem Theo vergissen is menselijk, maar vergis je niet die deze soep........ want die is heerlijk ;) Groetjes van Wilmie _O_
oeps onderstaande reactie staat bij het verkeerde recept, sorry, hoewel deze me ook wel erg lekker lijkt.