Portugese kip piri-piri
- Portugees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken.
De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix)
Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen.
Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq.
TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 kg kippendijen (8stuks)- 1 el piri piri kruidenmix
- 4 el olijfolie
- sap van 1 limoen (of citroen)
- 4 tenen knoflook
- 1 laurierblaadje
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 452,07 kcal |
Koolhydraten | 3,80 g |
Eiwitten | 50,55 g |
Vetten | 26,01 g |
Bereidingswijze
- Meng de kruidenmix, met de olijfolie, limoensap, geplette knoflook en het laurier.
- Marineer hierin de kippendijen tenminste 1 uur, maar nog liever langer.
- Leg de kippendijen in een Ovenschaal en giet de rest van de marinade eroverheen, dek het geheel af met aluminiumfolie en zet dit ongeveer 45 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Draai de kip halverwege een keer om.
- Haal het folie eraf en zet de oven op grill stand. Grill de kip nog ongeveer 5 minuten per kant voor een krokant korstje.