1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. HOPSCHEUTEN IN ROOMSAUS MET GEPOCHEERD EI EN MOUSSELINE

HOPSCHEUTEN IN ROOMSAUS MET GEPOCHEERD EI EN MOUSSELINE

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2017

Ingrediënten 4 personen


300 ml witbier
4 eierdooiers
20 g koude Solo margarine
cayennepeper
zout
1 citroen uitgeperst
2 el natuurazijn
4 eieren
100 ml room 40%
240 g hopscheuten
peper
nootmuskaat
4 takjes kervel


Verder heb je nodig


Steelpan, garde, schuimspaan

HOPSCHEUTEN IN ROOMSAUS MET GEPOCHEERD EI EN MOUSSELINE
HOPSCHEUTEN IN ROOMSAUS MET GEPOCHEERD EI EN MOUSSELINE

Super lekker 'feestelijk' voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook het witbier gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur. Laat even afkoelen. Voeg de eierdooiers toe en klop ze samen met het witbier los op een laag vuurtje tot een mooie, gladde saus.
Voeg vervolgens een paar klontjes koude Solo toe en klop ze onder het mengsel. Kruid alles af met een snuif cayennepeper, zout en citroensap van één citroen.

-Breng een liter water aan de kook.
-Doe er een flinke scheut natuurazijn bij. Zodra het water kookt, draai je het vuur wat zachter zodat het water even stilstaat.
-Breek het ei in een apart kommetje. Roer met een lepel in het warme water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Laat het ei in het midden van de draaikolk glijden.
-Pocheer de eieren gedurende 3 minuten. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met behulp van een schuimspaan.
-Doe een flinke scheut room in een pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kook de room gedeeltelijk in.
-Voeg vervolgens de hopscheuten toe en laat alles kort doorkoken.
-Verdeel de hopscheuten, de gepocheerde eieren en de mousseline over de borden en garneer met de kervel.

Tags

Serveertip

Laat de hopscheuten heel kort (1 minuut) mee bakken. Op die manier behoudt de hopscheut de krokante smaak.

Bron

Solo open kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top