Witlofsalade met ei en uitgebakken spekjes
- Goedkoop en snel, Salade
- 10-20 min.
Deze salade is niet alleen heerlijk voor op de Paasdis maar misschien zelfs nog beter 'the day after' om de overgebleven Paaseieren mee op te maken.
Ingrediënten 4 personen
- 500 gram witlof (3 stronkjes)- 6 eieren
- 125 gram (gerookte) spekblokjes
- 1 rode ui (of sjalot)
- 4 el yogonaise (of 2 el mayonaise+2 el yoghurt)
- peper en zout
- 1 tl kerrie
- 1 tl paprikapoeder
- handje bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 293,06 kcal |
Koolhydraten | 7,74 g |
Eiwitten | 16,24 g |
Vetten | 21,40 g |
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard (8 tot 10 minuten)laat ze schrikken, pel ze en zet ze opzij.
- Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Meng de yogonaise, kerrie, paprikapoeder, peper en zout door elkaar en zet opzij.
- Snij de witlof in dunne halve maantjes, snipper de rode ui fijn, snij de eieren in blokjes en voeg de uitgebakken spekblokjes toe. Meng alles door elkaar , voeg de dressing toe en meng weer alles goed door elkaar.
- Knip de bieslook fijn over de salade.