Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

    Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook.
Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas ;)
Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
- 1 kg zoete aardappelen
- 250 gram champignons
- 1 rode (punt)paprika
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 3 lente uitjes
- 250 ml kookroom
- 200 geraspte kaas (welke je zelf lekker vind)
- oregano, tijm
- zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 363,21 kcal
Koolhydraten 36,39 g
Eiwitten 16,56 g
Vetten 15,68 g
Benodigdheden
ovenschaal, oven

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal.
- Maak dan een laagje met plakjes champignons en reepjes paprika.
- Doe er dan peper, zout, oregano en tijm op.
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes en fijngesneden lente uitjes eroverheen en giet de room erover.
- Strooi als laatste de kaas eroverheen.
- Zet dit in het midden van een voorverwarmde oven en bak dit ongeveer 40 minuten op 200 graden.

Serveertip

Lekker bij de meeste vlees en visgerechten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten