Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook.
Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas ;)
Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk.
Ingrediënten 6 recipe.people
- 1 kg zoete aardappelen- 250 gram champignons
- 1 rode (punt)paprika
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 3 lente uitjes
- 250 ml kookroom
- 200 geraspte kaas (welke je zelf lekker vind)
- oregano, tijm
- zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 363,21 kcal |
Koolhydraten | 36,39 g |
Eiwitten | 16,56 g |
Vetten | 15,68 g |
Benodigdheden
ovenschaal, ovenBereidingswijze
- Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal.
- Maak dan een laagje met plakjes champignons en reepjes paprika.
- Doe er dan peper, zout, oregano en tijm op.
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes en fijngesneden lente uitjes eroverheen en giet de room erover.
- Strooi als laatste de kaas eroverheen.
- Zet dit in het midden van een voorverwarmde oven en bak dit ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Serveertip
Lekker bij de meeste vlees en visgerechten.