Oranje tompoezen - de makkelijkste!

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2017
  • Oranje tompoezen - de makkelijkste!

    Oranje tompoezen - de makkelijkste!

    Oranje tompoezen - de makkelijkste!

Super voor koningsdag en: zo gepiept.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakken bladerdeeg
350 ml melk
3 eidooiers
35g bloem
60g suiker
15 g vanillesuiker
100g poedersuiker
1 druppel kleurstof oranje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spuitzak

Bereidingswijze

Snijd de plakken bladerdeeg in tweeën, prik gaatjes in de plakjes met een vork. Zet een oven op 180 graden, en bak hierin de bladerdeegplakken 8 minuten.
Breng de melk aan de kook. Roer ondertussen de eieren los met de bloem. Giet beetje voor beetje de melk bij het eimengsel, tot een mooie gladde saus ontstaat. Doe weer terug in de pan en zet op het vuur. Breng aan de kook. Blijf roeren! Doe suiker en vanillesuiker erbij. Roer tot suiker is opgelost. Stort de pudding in een nader bakje, dek af en zet in de koeling om af te koelen.
Roer poedersuiker los met een eetlepel water en een druppel kleurstof.
Spuit de room over de helft van de bladerdeegplakken. Beleg met de andere plak en besmeer deze met glazuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten