Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oranje tompoezen - de makkelijkste!

Oranje tompoezen - de makkelijkste!

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2017

Ingrediënten 4 personen


4 plakken bladerdeeg
350 ml melk
3 eidooiers
35g bloem
60g suiker
15 g vanillesuiker
100g poedersuiker
1 druppel kleurstof oranje


Verder heb je nodig


Spuitzak

Oranje tompoezen - de makkelijkste!
Oranje tompoezen - de makkelijkste!

Super voor koningsdag en: zo gepiept.

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de plakken bladerdeeg in tweeën, prik gaatjes in de plakjes met een vork. Zet een oven op 180 graden, en bak hierin de bladerdeegplakken 8 minuten.
Breng de melk aan de kook. Roer ondertussen de eieren los met de bloem. Giet beetje voor beetje de melk bij het eimengsel, tot een mooie gladde saus ontstaat. Doe weer terug in de pan en zet op het vuur. Breng aan de kook. Blijf roeren! Doe suiker en vanillesuiker erbij. Roer tot suiker is opgelost. Stort de pudding in een nader bakje, dek af en zet in de koeling om af te koelen.
Roer poedersuiker los met een eetlepel water en een druppel kleurstof.
Spuit de room over de helft van de bladerdeegplakken. Beleg met de andere plak en besmeer deze met glazuur.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top