1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Sous-vide zalm met sushisalade

Sous-vide zalm met sushisalade

Door: Sabine_Gaastra

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor de zalm
4 zalmfilets a 150 gram
4 tl sesamolie
4 tl sojasaus
4 tl honing
1 cm geraspte gember
1 knoflookteen, fijn geperst
1 el sashimi togarashi

Voor de salade
300 g gekookte sushirijst
2 avocado's, in plakjes
een halve komkommer, in blokjes
6 radijsjes, in plakjes
100 g rode kool, in reepjes gesneden
een handje norisnippers
2 el sesamzaad

Voor de wasabi dressing
2 el wasabipasta
2 el sesamolie
2 el arachideolie
1 el limoensap
zout


Verder heb je nodig


Souvy sous-vide apparaat, Snijplank en mes

Sous-vide zalm met sushisalade
Sous-vide zalm met sushisalade

 Door producten sous-vide te garen heb je een perfecte smaak, textuur en garing. Dit is de lekkerste zalm die je ooist zult proeven! In combinatie met een frisse sushisalade. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Neem een bak, pan of de Souvy sous vide bak en vul het met warm water. Stel de Souvy Cooker in op 50 °C en laat het water verwarmen.
2. Maak de marinade voor de zalm door de honing, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en de sashimi togarashi kruiden met elkaar te mengen. Leg hier de zalmfilets in en wentel ze door de marinade. Doe de zalm vervolgens in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zakken in het waterbad en stel de timer in op 15 minuten.
3. Meng ondertussen de plakjes radijs, de sushirijst, de komkommer blokjes en de rode kool met elkaar.
4. Maak de dressing door de wasabi, sesamolie, arachideolie, het limoensap en een snufje zout te mengen.
5. Verdeel de salade over 4 bakjes.
6. Verwarm de grillpan op hoog vuur.
6. Haal de zalm uit de sous vide zakken als de timer af is gegaan. Gril de zalmmoten kort in de gril-pan.
Leg ze op de salades en maak de salade af met de plakjes avocado, de norisnippers, de sesamzaad en de dressing.

Tags, , , , ,



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top