Gevulde eieren met gerookte zalm
- Goedkoop en snel, Borrelhapje
- 10-20 min.
Op zoek naar lekkere dingen voor de Paasbrunch kwam ik op dit idee. Niet erg origineel maar wel erg lekker ;)
Heerlijk op een buffet maar ook als borrelhapje want iedereen is er dol op en het is erg makkelijk te maken.
Ingrediënten 10 recipe.people
- 10 eieren- 3 tl mosterd
- 3 el creme fraiche
- 75 gram gerookte zalm
- 1 kleine sjalot
- zout en peper
- ½ tl cayennepeper
- ½ citroen
- bieslook
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard (10 minuten) laat ze schrikken en afkoelen. Pel ze en snijd ze doormidden. Haal de dooier eruit en leg de lege eiwitten op een schaal.
- Wrijf de dooiers door een zeef en voeg fijngesneden zalm, fijngesneden sjalot, creme fraiche, mosterd en peper/zout toe.
- Roer alles goed doorelkaar en voeg cayennepeper, citroensap en fijngeknipte bieslook toe.
- Vul met dit mengsel de eieren met behulp van een spuitzak of gewoon met 2 lepeltjes.
- Garneer met een stukje zalm, bieslook of peterselie.