1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Miserable met botercrème en rood fruit

Miserable met botercrème en rood fruit

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2017

Ingrediënten 6 personen


Voor de biscuit:

500 g eiwit
600 g kristalsuiker
500 g amandelpoeder
75 g bloem
20 g zetmeel

voor de botercrème:

375 g volle melk
2 vanillestokjes, uitgeschraapt
125 g room
250 g kristalsuiker
40 g puddingpoeder
4 eierdooiers
480 g boter, op kamertemperatuur
250 g aardbeien, gehalveerd

voor de afwerking: rood fruit / munt


Verder heb je nodig


Bakplaat / bakpapier / springvorm ∅ 28 cm


Miserable met botercrème en rood fruit
Miserable met botercrème en rood fruit

Klassiek Frans nagerecht , dat top is ! Bekijk de ganse bereiding op You Tube  : https://youtu.be/vZhp0I2IaD0

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de biscuit:

-Klop het eiwit stijf. Voeg wanneer het eiwit begint op te stijven langzaam 100 g suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit rechtop blijft staan.
-Meng de rest van de suiker met het amandelpoeder en schep deeltje per deeltje onder het opgeklopte eiwit.
-Roer er tot slot de bloem en het zetmeel onder.

-Verwarm de oven voor op 170°C.

-Bedek de bodem van een bakplaat met bakpapier en stort het beslag erop uit. Strijk uit zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is over de bakplaat. Bak goudbruin in 15 à 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Maak de botercrème:

-Breng de melk met het vanillemerg en de vanillestokjes langzaam aan de kook op een zacht vuur.
-Meng ondertussen de suiker met de room en voeg het puddingpoeder toe.
-Doe de eierdooiers erbij en meng rustig.

-Doe een scheutje warme melk bij het roommengsel en roer goed door. Zet de melk terug op het vuur en roer het roommengsel erdoor. Blijf roeren tot je dikke pudding hebt.
-Giet over in een koude kom, dek af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.

-Klop de afgekoelde pudding glad.
-Draai de boter luchtig in de keukenrobot en voeg beetje bij beetje de pudding toe. Schep de gladde boterroom in een spuitzak.

WERK AF:

-Neem de afgekoelde biscuit, snijd de randen los en haal uit de bakplaat.
-Snijd de biscuit doormidden en bedek één helft met botercrème.
-Leg de aardbeien erop.
-Strijk een extra laagje botercrème over de aardbeien, bedek met de tweede helft biscuit en druk goed aan.

SERVEER:

-Snijd de miserable in vier.
-Werk af met toefjes boterroom, rood fruit en enkele blaadjes munt.

Bron

Njam - chef ; Roger van Damme



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top