Advocaatcake
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-04-2017
De cake heeft een heerlijke zachte smaak en is met de mooie gele kleur zeer geschikt voor Pasen.
Hij is natuurlijk het hele jaar lekker. Ik had nog nooit een cake gemaakt met olie i.p.v. boter of margarine maar was verbaasd over het resultaat.
Ingrediënten 10 personen
250 ml zonnebloemolie of koolzaadolie250 gr suiker
4 à 5 eieren (totaal ca. 250 gr)
250 gr bloem (eventueel glutenvrij)
250 ml advocaat
1 zakje bakpoeder
1 snufje zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 505,92 kcal |
Koolhydraten | 49,10 g |
Eiwitten | 7,38 g |
Vetten | 28,23 g |
Benodigdheden
Mixer of keukenmachine, bakvormBereidingswijze
De olie, suiker en eieren tot een romig geheel mixen.
Advocaat onder voortdurend roeren toevoegen.
Bloem en bakpoeder toevoegen en mixen.
De cake in een voorverwarmde oven van 160 graden C (hetelucht)
op het onderste rooster in 60 minuten gaar bakken.
Bron
Bewerkt van: http://allrecipes.nl/recept/4562/advocaat-cake.aspx
Serveertip
Eventueel garneren met wat slagroom.
Laatste reacties
Lijkt me heerlijk, ben dol op advocaat.Bedankt voor het recept. Groeten Agnes