Advocaatcake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2017
  • Advocaatcake

    Advocaatcake

    Advocaatcake

De cake heeft een heerlijke zachte smaak en is met de mooie gele kleur zeer geschikt voor Pasen.
Hij is natuurlijk het hele jaar lekker. Ik had nog nooit een cake gemaakt met olie i.p.v. boter of margarine maar was verbaasd over het resultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 ml zonnebloemolie of koolzaadolie
250 gr suiker
4 à 5 eieren (totaal ca. 250 gr)
250 gr bloem (eventueel glutenvrij)
250 ml advocaat
1 zakje bakpoeder
1 snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 505,92 kcal
Koolhydraten 49,10 g
Eiwitten 7,38 g
Vetten 28,23 g
Benodigdheden
Mixer of keukenmachine, bakvorm

Bereidingswijze

De olie, suiker en eieren tot een romig geheel mixen.
Advocaat onder voortdurend roeren toevoegen.
Bloem en bakpoeder toevoegen en mixen.
De cake in een voorverwarmde oven van 160 graden C (hetelucht)
op het onderste rooster in 60 minuten gaar bakken.

Bron

Bewerkt van: http://allrecipes.nl/recept/4562/advocaat-cake.aspx

Serveertip

Eventueel garneren met wat slagroom.

Laatste reacties

ggiea avatar
ggiea 30-04-2017

Lijkt me heerlijk, ben dol op advocaat.Bedankt voor het recept. Groeten Agnes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten