Groene shaksuka

  • Joods, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2017
  • Groene shaksuka

    Groene shaksuka

    Groene shaksuka

Dit heerlijke brunchrecept uit Smult is perfect voor op de Paastafel. En ook nog eens gezond!

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander
50 g gemengde bladgroenten (bijv. boerenkool, snijbiet of cavolo nero)
versgemalen peper en zout
110 g spinazie
3 el slagroom
1 el citroensap
40 g zwarte en groene olijven zonder pit, grof gesneden
2 eieren
50 g feta
1 handje peterselieblad (fijngesneden)
1 klein handje dilletakjes (fijngesneden)
1/2 rode chilipeper, in dunne plakjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 315,83 kcal
Koolhydraten 7,31 g
Eiwitten 14,33 g
Vetten 24,38 g
Benodigdheden
Koekenpan, deksel, Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Verhit olie in een Koekenpan, voeg ui toe en bak in 5 minuten op laag vuur zacht. Roer knoflook en specerijen erdoor en bak een paar minuten mee. Schep fijngesneden bladgroenten erdoor met flink wat peper en zout en bak 1 minuut met deksel op de pan. Bak daarna nog 3 minuten zonder deksel. Schep spinazie erdoor tot hij slinkt.
2. Roer slagroom, citroensap en olijven erdoor. Maak twee kuiltjes in de groenten en breek in elk een ei. Verkruimel feta erover en bestrooi met kruiden, chilipeper en peper en zout. En laat 12 minuten bakken tot het eiwit gestold is.

Bron

Smult

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten