1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Paté van gerookte zalm

Paté van gerookte zalm

Door: Smult

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-04-2017

Ingrediënten 20 personen


200 g (warm)gerookte zalmfilet zonder vel, in stukjes
250 ml magere roomkaas
4 el citroensap
versgemalen zwarte peper
1 flinke mespunt cayennepeper
2 el fijngesneden dille of bieslook


Verder heb je nodig


Keukenmachine (optioneel)

Paté

Smult15

Smult15
Paté van gerookte zalm
Paté van gerookte zalm
Paté van gerookte zalm
Paté van gerookte zalm

Dit is een recept uit het column van Annabel Langbein uit het lentenummer van Smult. Het lentenummer staat boordevol frisse lentegerechten en onvergetelijke brunchgerechten. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe helft van zalm met alle overige ingrediënten in de Keukenmachine en mix tot een puree, of gebruik een vork en prak alles fijn. Schep resterende zalm erdoor.
2. Bewaar de paté maximaal 1 week in de koelkast of vries hem in.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker op geroosterd zuurdesembrood. Deze paté is ook heerlijk met andere warmgerookte vis. En in de keukenmachine is hij in no time klaar.

Bron

Annabel Langbein



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top