1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Meringue
  5. Meringue paaseieren

Meringue paaseieren

  • Frans, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2017

Ingrediënten 6 personen


3 eieren (waarvan je alleen het eiwit gebruikt)
80 gram kristalsuiker
80 gram poedersuiker
mespuntje zout
1/2 citroen
kleurstof na keuze (je kan dit ook vervangen door natuurlijke kleurproducten zoals tarwegraspoeder)


Verder heb je nodig


Keukenmachine met garde
Siliconen spatel
Spuitzak
Oven
Bakplaat met bakpapier


Meringue paaseieren
Meringue paaseieren

Voor meer tips en gerechten kijk op: https://appeltjeeitjesite.wordpress.com/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Verwarm de over voor op 90 graden. Maak al het keukengerei vetvrij met hulp van het citroensap. Zorg er daarbij voor dat de buitenkant van de citroen het schone oppervlakte niet raakt. Vervolgens splits je de eieren. Hierbij scheid je het eiwit van het eigeel.

2) Doe de eiwitten, samen met het mespuntje zou, in de kom van de keukenmachine en zet deze op middelhoge stand aan. Klopt de eieren totdat er een witte, schuimige massa ontstaat. Voeg vervolgens beetje bij beetje de afgewogen kristalsuiker toe. Laat de eiwitten kloppen totdat er stijve pieken ontstaan. Controleer of de suiker volledig is opgelost door een beetje eiwit tussen twee vingertoppen te wrijven. Wanneer de suiker nog niet volledig is opgelost voel dit korrelig aan.

3) Na het kloppen van de eiwitten voeg je de afgewogen poedersuiker toe. Doe dit voorzicht, anders gaat de poedersuiker stuiven. Spatel de poedersuiker rustig door het eiwitmengsel heen. Doe dit voorzicht en niet te lang, zodat de eiwitten hun luchtigheid niet verliezen. Spatel 3/4 deel van het eiwitmengsel in de spuitzak. Voeg bij 1/4 deel van het eiwitmengsel kleurstof toe, dit dient als decoratie voor de paaseieren.

4) Leg het bakpapier op de bakplaat. Om verschuiving van het bakpapier te voorkomen kun je kleine dotjes eiwitmengsel op de hoeken van de bakplaat spuiten, waarna je hier het bakpapier op vast drukt. Spuit vervolgens het ongekleurde eiwitmengsel, in de vorm van een ei, op het bakpapier. Vul vervolgens een andere spuitzak met het gekleurde eiwitmengsel en decoreer de eieren.

5) Schuif de bakplaat in de voorverwarmde over en laat de meringues gedurende 1 1/2 tot 2 uur drogen. Zet de over niet hoger dan 90 graden, anders gaan de schuimpjes verkleuren.

Serveertip

Kijk voor tips en andere recepten op: https://appeltjeeitjesite.wordpress.com/Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Appeltjeeitje1996


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Appeltjeeitje1996
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top