1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Spinazie
  5. Zalmquiche met spinazie en creme fraiche

Zalmquiche met spinazie en creme fraiche

  • Frans, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2017

Ingrediënten 4 personen


1 rol bladerdeeg uit het koelvak
125 g verse spinazie
200 g creme fraiche
2 eieren, los geklopt
100 g gerookte zalm, in snippers
25 g geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Quichevorm, bakpapier en ongekookte rijst


Zalmquiche met spinazie en creme fraiche
Zalmquiche met spinazie en creme fraiche

Dit hartige taart recept komt uit Smult en is onwijs lekker voor op jouw paastafel!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm en bestuif deze met bloem. Bekleed deze dan met bladerdeeg. Leg hier bakpapier en rijst op en bak de taart 5 minuten blind.
2. Verhit ondertussen de Koekenpan met en scheutje olijfolie en bak de knoflook 1 minuut. Laat spinazie in delen slinken in de pan. Laat uitlekken in een zeef en knijp het overtollige vocht er zorgvuldig uit.
3. Meng de spinazie met de creme fraiche, eieren en zalm in een kom. Schep het mengsel in de deegbodem en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de quiche verder in 15 minuten gaar.

Bron

Smult



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top