Andalusische kippendijfilet uit de oven
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade en de volgende dag plm. een uurtje voor het eten gaat de schaal inclusief de marinade de oven in.
Lekker met mijn Spaanse risotto.
Ingrediënten 4 personen
8 stuks kippendijzeezout
versgemalen zwarte peper
Marinade:
plm. 1/8 liter (vers geperst) sinaasappelsap
1/8 liter droge sherry
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel gedroogde tijmblaadjes
1/2 eetlepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje (liefst vers)
1 rode Spaanse peper (schoongemaakt in kleine stukjes zonder pitjes en zaadlijsten)
4 teentjes knoflook (gepeld en fijngesneden)
10 olijven zwart en groen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 385,94 kcal |
Koolhydraten | 9,22 g |
Eiwitten | 44,61 g |
Vetten | 15,41 g |
Benodigdheden
Ovenschaal
schaaltje voor de marinade
garde
aluminiumfolie of plastic folie
Bereidingswijze
Kruid de kip met peper en zout.
Leg de kip in de ovenschaal,
Klop de marinade van sinaasappelsap, droge sherry, honing, tijm, oregano, Spaanse peper en knoflook.
Giet dit over de kipdijfilet. Dek de schaal af met folie.
Laat de kipdijfilet hierin een aantal uren marineren, maar liever nog een nacht.
Draai de kipfilet af en toe om.
Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte.
Verwijder de folie van de schaal.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de kip in plm. 35 - 40 minuten (afhankelijk van de dikte) lekker gaar.
Doe de laatste 10 minuten van de baktijd de olijven bij de kip.
Serveertip
Heerlijk met mijn risotto met champignons en paprika en een salade.
Risotto-met-champignons-rode-paprika-en-lenteuitjes