Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Grieks, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2017
  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

  • Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

    Hartige taart met spinazie, feta en munt

Klassieke combinatie van spinazie en feta maar deze keer uitgevoerd met een frisse touch van verse munt. Eenvoudig maar heel erg lekker. Gewoon een keertje proberen ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rol deeg voor hartige taart of bladerdeeg
- 500 gram verse spinazie
- 250 gram feta
- 100 gram harde geraspte kaas (bv. Parmezaan)
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 5 eieren
- 200 gram crème fraiche
- peper en zout
- handvol blaadjes verse munt
- handvol blaadjes verse oregano (of 1 tl gedroogde)
- olie
- paneermeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe het uitgerolde deeg in een beboterde quichevorm.
- Zet dit alvast in de oven op 180 graden om even voor te bakken.
- Fruit de ui en knoflook in de olie, voeg de spinazie toe en roerbak het geheel totdat de spinazie helemaal geslonken is.
- Laat dit goed uitlekken in een vergiet of druk het vocht er goed uit.
- Meng de eieren, crème fraiche en de feta door elkaar en voeg er peper en zout aan toe.
- Schep hier de uitgelekte spinazie doorheen.
- Haal de bodem weer uit de oven en strooi er een beetje paneermeel overheen. (dit voorkomt een te natte bodem)
- Doe het ei/feta/spinazie mengsel in de quichevorm en strooi er de harde geraspte kaas overheen.
- Zet dit nog 30 tot 40 minuten in een oven op 180 graden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 19-04-2017

Graag gedaan Dido. Groetjes van Wilmie _O_

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 18-04-2017

Bedankt weer! Groetjes, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten