1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. lams rack met salsa verde

lams rack met salsa verde

Door: hans3333

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2017

Ingrediënten 4 personen


2 lams racks met elk 4 stukjes ( na het snijden )
1 teen geperste knof
1 bio citroen , sap en geraspte schil
2 tl honing
2 el. olie
salsa verde
1 teen knof
bosje platte peterselie fijn gesnipperd
wat basilicum fijn
bosje dille
4 grote augurken in blokjes ( origineel is ingelegde komkommer met dille , nergens te vinden )
8 ansjovis filets uitgelekt , fijn gesnipperd
1 tl. honing
150 ml olijf olie
z/p udm
sap van de citroen


Verder heb je nodig


Oven
mengkom
braadslee
zilverfolie
koekenpan

foto: bbc
foto: bbc

Mary Berry , wereld beroemd van heel engeland bakt , kan gelukkig ook nog wat anders aangezien ik niet zon bakker ben.
de verassing zit hem in de salsa verde.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een ruime schaal de ingrediënten voor de lams rack , gebruik van de citroen alleen de rasp , het sap is voor de salsa .
meng goed door , laat minimaal 30 minuten staan, langer is lekker .
verwarm je oven op 220 graden, en verwarm een koekenpan op middel .
bak op de vel kant de racks nu goud bruin , leg in je braadslee met de vel kant naar boven , botjes naar binnen ( schuif de botjes net onder het andere stukje rack, zo verbranden de puntjes niet )
zet in de oven voor 20 minuten, haal uit, dek de braadslee ( ovenschaal ) met folie , laat 15 minuten rusten.
meng ondertussen alles voor de salsa in een kom , proef even, want door de sardientjes zal er geen zout bij hoeven .
verwarm de salsa op zeer laag vuur vlak voor serveren .

Tags,

Serveertip

De salsa kan prima bij "sterk "vlees , wilde eendenborst , lever, of een lamsschouder

Bron

BBC food



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top