1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Raapstelensoep

Raapstelensoep

  • Europees, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-04-2017

Ingrediënten 6 personen


* 1 kilo raapstelen
* 2 uien
* peterselie
* bouillontablet
* soepkip (je zou ook een potje kunnen nemen en 3 potjes water )
* Arrowoot (plantaardig bindmiddel ) je zou ook wat bloem kunnen gebruiken of allesbinder
* kruidenkaasje (Aldi met knoflook)
* gemalen peper
* 2 hard gekookte eieren



Raapstelensoep
Raapstelensoep

Degene die me een beetje kennen die weten dat ik een liefhebber ben van het maken van soep.
Nu er weer volop raapstelen zijn vond ik het vandaag weer eens tijd om dit op het menu te zetten .Mijn moeder die flink moet aansterken en deze groenten alleen  kent van vroegere tijden als raapstelenstampot wilde ik hiermee verrassen .
Ze heeft ervan gesmuld en daarom plaats ik hem hier ook omdat mijn gezin het ook de moeite waard vonden voor herhaling.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Heb van de soepkip een heerlijke bouillon getrokken van anderhalve liter.
Vlees in stukjes gesneden en achtergehouden.
Op smaak maken met bouilontablet voor kip en gemalen peper.
Hierin de goed gewassen Raapstelen gaar koken later de soep in blender glad gemaakt (kan ook met staafmixer)
Kruidenkaasje apart in kommetje even smelten in wat hete soep.
stukjes peterselie en stukjes kip toevoegen binden met Arrowoot.indien nodig
en voor het opdienen de kruidenkaas erdoor roeren .
Opdienen met stukjes hard gekookt ei .

Serveertip

Leuk om de soep te garneren met stukjes ei .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top