Kip met artisjok in een romige zongedroogde tomaatjes saus

Kip met artisjok in een romige zongedroogde tomaatjes saus

Smulweb imageSmulweb

Kip met artisjok in een romige zongedroogde tomaatjes saus. Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze goudbruin en gaar. Voeg de artisjokharten, zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree toe en laat sudderen. Voeg kippenbouillon toe en schraap de pan. Voeg room toe en laat het geheel nog even sudderen, voeg kip terug en breng op smaak. Serveer met basilicum.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met artisjok in een romige zongedroogde tomaatjes saus op tafel.

  1. Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip in olijfolie met 1 eetlepel boter goudbruin en gaar.
  2. Leg de kip op een bord en zet apart.
  3. Voeg de overige boter toe aan de pan en bak de knoflook ca. 1 minuut op middelhoog vuur.
  4. Voeg de artisjokharten, zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree toe en laat een paar minuten smoren.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en schraap met een houten lepel het aanbaksel los van de bodem van de pan.
  6. Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.
  7. Voeg de room toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
  8. Leg de kip terug in de pan, laat een paar minuten meesudderen en breng op smaak met zout en peper.
  9. Bestrooi voor het serveren met basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Sauzen Artisjok