- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met artisjok in een romige zongedroogde tomaatjes saus op tafel.
- Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip in olijfolie met 1 eetlepel boter goudbruin en gaar.
- Leg de kip op een bord en zet apart.
- Voeg de overige boter toe aan de pan en bak de knoflook ca. 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg de artisjokharten, zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree toe en laat een paar minuten smoren.
- Voeg de kippenbouillon toe en schraap met een houten lepel het aanbaksel los van de bodem van de pan.
- Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.
- Voeg de room toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
- Leg de kip terug in de pan, laat een paar minuten meesudderen en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi voor het serveren met basilicum.