Slabootjes met lauwwarme aardappel en biet

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2017
  • Slabootjes met lauwwarme aardappel en biet

    Slabootjes met lauwwarme aardappel en biet

    Slabootjes met lauwwarme aardappel en biet

De blaadjes van de little gem zijn net kleine bootjes. Die kun je – samen met je kinderen – vullen met allerlei lekkers. Bijvoorbeeld deze lauwwarme aardappel-biet salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram aardappelen
300 gram gekookte bieten
2 kropje(s) little gem
100 gram zachte geitenkaas
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepel(s) balsamico azijn
1 bosje(s) bladpeterselie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen of borstel ze schoon en snijd in blokjes.
Dep de rode bieten droog en snijd in blokjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Snijd het stronkje van de little gem en was en droog de slablaadjes voorzichtig.
Hak de peterselie fijn.

Koken
Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de voorverwarmde oven.
Leg na 5 minuten de bietblokjes en de kikkererwten bij de aardappel op de bakplaat. Bak nog 10-15 minuten.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat de blokjes en kikkererwten iets afkoelen.
Meng de olijfolie, azijn en peterselie in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de alles van de bakplaat in de kom en meng met de dressing.

Serveren:
Leg de slablaadjes op een bord of schaal.
Schep wat van de aardappel-biet salade in de slabootjes.
Verdeel de kaas over de slablaadjes.
Garneer met een beetje peterselie.

Serveertip

Ook lekker met blokjes kaas of mozzarella.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten