1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Smul Paashaas

Smul Paashaas

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor de broodPaashaas:
1 rond broodje, kapje eraf gesneden en de binnenkant uigehold
2 stokbroden
2 sateprikkers
2 zwarte olijfvenplakjes
1 kaasrondje voor de neus
4 reepjes komkommer, voor de sprieten

Voor de vulling
300 g blokjes boerenkaas
150 ml crème fraîche
100 g uitgebakken katenspek, in stukjes
10 g krulpeterselie, fijn gesneden

Om te dippen:
150 g schoongemaakte worteltjes
1 komkommer, in stukjes
Het midden van de twee stokbroden in sneetjes


Verder heb je nodig


Sauspan, Snijplank en mes

Smul Paashaas
Smul Paashaas

Met deze eetbare Paashaas maak je iedereen blij! 

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de kaasblokjes en de creme fraiche in een sauspannetje en laat het geheel smelten.
2. Maak ondertussen de Paashaas door de ogen van olijf in het kapje te prikken met 2 stukjes sateprikker. Doe dit hetzelfde met de snoet. Plaats twee uiteindes van de stokbroden boven het 'gezicht' en maak deze ook vast met sateprikkers. Maak de pootjes met de overige twee kapjes van de stokbroden.
3. Meng de helft van de bacon en de peterselie door de kaasdip. Giet de kaasdip in de broodkom en garneer met de bacon en krulpeterselie.
4. Zet deze in weet terug tussen de kop en de pootjes.
5. Leg alles om te dippen om de Paashaas heen. En dippen maar!

Tags, , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top