1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus

Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2017

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels zonnebloemolie + een beetje voor de champignons
150 gram reepjes mager rookspek
plm. 400 gram varkensfilet of vakensfricandeau in stukken gesneden
4 sjalotjes, gepeld, in grove reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
1 laurierblad, liefst verse laurier
1 bos worteljes, schoongemaakt in schuine stukjes gesneden
plm. 150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt in plakjes gesneden
plm. 150 gram doperwtjes (diepgevroren of vers)
2 flinke eetlepels fijngehakte peterselie
1 glas droge witte wijn (Chardonnay)
100 ml slagroom
peper, zout
1 laurierblad
1eetlepel gedroogde tijm
paar druppels worcestersaus
1/2 theelepel suiker


Verder heb je nodig


Hapjes pan of grote koekenpan met deksel of wok met deksel
koekenpan voor de champignons


Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus
Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus
Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus
Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus
Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus
Bourgondische stoofpot varkensfilet wortel en champigons in roomsaus

Wat hebben wij lekker gegeten van dit stoofpotje.
Weer eens een andere manier om worteltjes te eten.
Het zacht gegaarde varkensfilet, de reepjes mager rookspek, sjalotjes, knoflook, bosworteltjes, doperwtjes (diepvries), champignons, witte wijn en room vormen een heerlijk geheel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan of wok.
Bak hierin de spekreepes knapperig bruin.
Voeg de stukken varkensvlees toe en bak deze rondom bruin.
Kruid het vlees met peper en zout.
Voeg nu het laurierblad, de sjalotjes en de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de gedroogde tijm toe en roer alles goed door elkaar.
Blus af met de wijn.
Breng aan de kook, zet de warmtebron nu laag en laat het vlees in plm. 50 minuten zacht worden.

Bak ondertussen de plakjes champignons in wat olie of boter bruin. Zet ze even apart.

Voeg na plm. 35 minuten de worteltjes bij het vlees.
Voeg een paar minuten voor het opdienen de bevroren erwtjes en de champignons bij de worteltjes.
Voeg de room toe en breng aan de kook.
Laat alles door en door warm worden.
Maak op smaak met peper, zout, peterselie, klein beetje suiker en een paar druppels worcestersaus.






Serveertip

Lekker met gewoon gekookte aardappelen, gebakken aardappelen of aardappelpuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top