1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. 1 panskipstoof

1 panskipstoof

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2017

Ingrediënten 4 personen


1 el olie
30 gram boter
4 kippenpoten
wat bloem
1 ui in ringen
2 grote tenen knof geplet
200 gram kleine kastanje champignons ( heel )
2 el tomatenpuree
225 ml. goede rode wijn
500 ml kippen bouillon van tablet
2 takjes tijm
folie


Verder heb je nodig


Grote braadpan met deksel
evt, vlam verdeler ( plaatje )


foto: bbc
foto: bbc

Een simpel maar ( h ) eerlijk gerecht , weinig werk, weinig ingredienten , maar veel smaak .
ga er niet van allles bij gooien, de ingredienten zijn in perfecte balans.
basis coq au vin ,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie met de helft van de boter , haal de bouten door wat bloem en schroei op hoog vuur dicht en licht bruin , zet vuur lager. neem de kip uit, houd apart.
voeg rest van boter toe , dan de ui , bak tot glazig ( ong. 5 minuten ) dan de knof ( bak nog 1 minuut ) voeg dan champignons toe , bak ong. 2 minuten , voeg dan wijn en tomaten puree toe, roer door en laat 4 minuten inkoken.
voeg tijm en bouillon toe , leg de kip weer terug, zet deksel op de pan , en laat voor minimaal een uur op zeer laag vuur sudderen , schep af en toe door , en bedruip de kip.
neem vervolgens de kip weer uit, houd warm in folie .
kook nu de saus in 10 minuten in tot dik , leg kip weer terug , en serveer direct.
wat krokant gebakken stokbrood of aardappel puree erbij , meer is er niet nodig.


Serveertip

Toch een boutje over? broodje pulled chicken van maken

Bron

James martin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top