Paaspasteitjes met tuinerwten en groene asperges

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2017
  • Paaspasteitjes met tuinerwten en groene asperges

    Paaspasteitjes met tuinerwten en groene asperges

    Paaspasteitjes met tuinerwten en groene asperges

Met deze pasteibakjes maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 pasteibakjes
2 kippenbouillonblokjes
500ml water
25g bloem
25g roomboter
100g veldsla
1 el olijfolie
sap van ½ citroen
16 groene aspergetips
150g tuinerwten
150g gekookte kipfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Bereidingswijze

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Breng het water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.
3. Blancheer de aspergetips 1 minuut in kokend water met zout, spoel koud.
4. Blancheer de tuinerwten 1 minuut in kokend water met zout en spoel koud.
5. Trek met twee vorken de kipfilet in kleine stukken.

Koken
1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg in een keer de bloem toe en roer tot de bloem gaar is.
2. Giet scheut voor scheut de bouillon erbij en blijf roeren. Stop met het toevoegen van de bouillon als de gewenste dikte voor de ragout is bereikt. Meng de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
3. Schep de ragout in de pasteibakjes en zet in de oven voor 8 minuten.
4. Versier de pasteibakjes met een laagje erwten en steek er de aspergetips in.
5. Maak de veldsla aan met de olijfolie en citroensap.

Serveren
1.Verdeel de veldsla over de borden en zet de pasteibakjes in het midden.

Serveertip

Maak de ragout met rundvlees in plaats van kip.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten