Oosterse bietensoep met kikkererwten

  • Wereld, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2017
  • Oosterse bietensoep met kikkererwten

    Oosterse bietensoep met kikkererwten

    Oosterse bietensoep met kikkererwten

Met deze opvallende bietensoep kan je iedereen verrassen. Door de spetterende kleur en de heerlijke smaak is deze soep voor iedereen een feestje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600g bieten
1 ui
1 teen knoflook
1liter groentebouillon
1 blik kikkererwten
1 el ras el hanout
100g geitenyoghurt
1 el za'atar
2 el olijfolie
4 takjes kervel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, zeef

Bereidingswijze

Voorbereiding
1. Schil de bieten en snijd in staafjes.
2. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
3. Roer de za'atar door de geitenyoghurt.
4. Hak ui en knoflook fijn.

Koken
1. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bieten toe en bak 2 minuten mee.
2. Giet de bouillon op de bieten en kook gaar in 20-30 minuten.
3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwten goed aan. Roer de kruiden erbij en zet weg.
4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
1. Verdeel de soep over de kommen en schep de geitenyoghurt in het midden. Bestrooi met de kikkerewten en garneer met kervel.

Serveertip

Serveer er zelf gebakken brood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten